Ήταν 16 Ιουλίου του 1969 όταν το διαστημόπλοιο Apollo 11 εκτοξεύεται στο διάστημα, με τους αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ, Μπαζ Όλντριν και Μάικλ Κόλινς, με προορισμό τη Σελήνη.

Ακόμη και σήμερα αποτελεί μια αποστολή που προκαλεί δέος ενώ ποτέ δε λείπουν και οι θεωρίες συνομωσίας γύρω από αυτή. Παρ’ όλα μπορεί να υπάρχουν και ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δεν ξέρετε για το Apollo 11.

1. Για να γίνει η προσελήνωση χρειάστηκε η δουλειά όχι εκατοντάδων αλλά χιλιάδων ανθρώπων. Συγκεκριμένα ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς περίπου 400.000 εργατών, μηχανικών, τεχνικών και επιστημόνων σε μια εποχή που η τεχνολογία ήταν πολύ μακριά από τα σημερινά δεδομένα.

2. Ο πύραυλος Saturn V παραμένει ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος πύραυλος που κατασκευάστηκε ποτέ ενώ τα καύσιμά του αποτελούσαν το 85% του συνολικού του βάρους (ζύγιζε 2.800 τόνους).

3. Κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται ακόμη και σήμερα η Σεληνάκατος του Apollo 11. Δεν είναι βέβαια η μοναδική που αγνοείται. Η σεληνάκατος «Αετός» του Apollo 11 και ο «Ωρίων» του Apollo 16 δεν είναι γνωστό που κατέληξαν και πού συνετρίβησαν.