Μουσική, νεανική διάθεση και νέα ταλέντα θα γεμίσουν δημιουργικά για 4η συνεχόμενη χρονιά το καλοκαίρι της Σάμου. Το πανέμορφο νησί θα φιλοξενήσει από τις 7 μέχρι τις 13 Αυγούστου το Samos Young Artists Festival.

Κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, νέοι, διεθνείς και ταλαντούχοι καλλιτέχνες καλούνται να συμμετέχουν για μία εβδομάδα στις συναυλίες αυτού του νεανικού φεστιβάλ, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα Κέντρο Δημιουργίας για τους κατοίκους της Σάμου, τους επισκέπτες και τους ίδιους τους καλλιτέχνες.

Μια νέα μορφή μουσικής συνάντησης που δεν θα αφήνει το αποτύπωμά της μόνο στο νησί, αλλά θα απλώνεται και πέραν των συνόρων του. Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των λαών μέσω της πιο αναγνωρίσιμης από όλους καθολικής γλώσσας, εκείνης της μουσικής.

Η επικοινωνία και η ανταλλαγή πολιτιστικών μηνυμάτων μεταξύ των νέων καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες μπορεί να δημιουργήσει μια νέα μουσική “γλώσσα”. Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησαν το 2010 οι ιδρυτές Χιόνα Ξανθοπούλου-Schwarz και Dr. Kurt Schwarz το Samos Young Artists Festival. Το Φεστιβάλ χρηματοδοτείται από ιδιωτική πρωτοβουλία και υποστηρίζεται ενεργά από τοπικούς οργανισμούς, ιδρύματα και από τον Δήμο Σάμου.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο αρχαίο θέατρο του Πυθαγορείου που είναι κτισμένο στις πλαγιές του βουνού Καστρί και πολύ κοντά στη Μονή Παναγία Σπηλιανή. Το θέατρο έχει θέα προς το πανέμορφο λιμάνι του Πυθαγορείου και έχει κηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.χ. και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 1,000 θεατές.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Τετάρτη, 7/8 | Gitanes Blondes, Γερμανία
Πέμπτη, 8/8 | Camerata Smyrna Woodwind Quintet, Τουρκία
Παρασκευή, 9/8 | Olga Mishula (Cimbalom), Anastasia Feierlein (piano), Ρωσία
Σάββατο, 10/8 | Αramis Trio, Γερμανία
Kυριακή, 11/8 | Τetraktys , Ελλάδα
Δευτέρα, 12/8 | Caspar Frantz (πιάνο), Γερμανία
Τρίτη, 13/8 | Zaїde-Quartett, Γαλλία

Ώρα έναρξης: 20.30
Tιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ εδώ