Τα δέκα κορυφαία ανερχόμενα σημεία παγκοσμίως ανέδειξε έρευνα της διεθνούς πλατφόρμας κράτησης ξενοδοχείων Booking, τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν στην ταξιδιωτική ατζέντα του 2019. Τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν μετά από έρευνα 163 εκατομμυρίων κριτικών των χρηστών της πλατφόρμας, καθώς και τις απόψεις 21.500 ταξιδιωτών σε 29 χώρες ανά την υφήλιο.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται χώρες outsiders, όπως το Ουζμπεκιστάν, αλλά και σημεία στον πλανήτη άγνωστα προς τους περισσότερους, όπως η Μέστια στη Γεωργία.

Μέστια, Γεωργία

Στο βορειοδυτικό τμήμα της Γεωργίας και σε υψόμετρο 1.500 μέτρων στα Καυκάσια Όρη, η Μέστια αποτελεί μια συστάδα μικρών χωριών, ενώ βρίσκεται την κορυφή των ανερχόμενων προορισμών για το 2019. Η πρόσφατη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση της χώρας, ωφελεί την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με την δημιουργία αεροδρομίου, καθώς και νέων ξενοδοχειακών μονάδων και ξενώνων.

Κιγκάλι, Ρουάντα

Η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Ρουάντα, Κιγκάλι, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ασφαλέστερες πόλης της Αφρικής. Με παρατσούκλι της το «Η χώρα των χιλιάδων λόφων», είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη στον κόσμο όπου μπορεί να συναντήσει κάποιος τους εντυπωσιακούς άγριους γορίλες στο εθνικό πάρκο Volcanoes. Επιπλέον, βρίσκεται κοντά στο εθνικό πάρκο Akagera, όπου δίνεται η δυνατότητα για μια εμπειρία σαφάρι.

Μπακάλαρ, Μεξικό

Η πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα του Μεξικό, που ακούει στο ονόμα Μπακάλαρ και συνορεύει με την Μπελίζ, εξελίσσεται στις νέες Μαλδίβες, σύμφωνα με την έρευνα της Booking. Μάλιστα, η εντυπωσιακή της Λίμνη των Επτά Χρωμάτων, αποτελεί «σπίτι» κάποιων εκ των αρχαιότερων οργανισμών στον πλανήτη, ενώ κατά τον 17ο- 18ο αιώνα λειτουργούσε ως φυλάκιο των πειρατών της εποχής.

Ουαρζαζάτ, Μαρόκο

Η πόλη που είναι γνωστή και ως η «πύλη της Σαχάρας», νότια της εντυπωσιακής οροσειράς High Atlas στο Μαρόκο, έχει μορφή αρχαϊκού κάστρου και αποτέλεσε κινηματογραφικό σκηνικό πολλών ταινιών. Διαθέτει κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές κάσμπα (κάτι σαν την ακρόπολη των δικών μας πόλεων) όπου κατοικούσε ο τοπικός άρχοντας αλλά και σημείο άμυνας σε περίοδο επίθεσης.

Σήμερα, πρόκειται για ιδανικό προορισμό για εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν και να θαυμάσουν εκπληκτικά μέρη με εικόνες από επιβλητικά βουνά, απέραντες  ερήμους και εντυπωσιακά φαράγγια. Σύμφωνα με την UNESCO αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1997.

Leeuwarden, Ολλανδία

Πρωτεύουσα της ιστορικής περιοχής της Φρισίας, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ολλανδίας, το 2018 ήταν η χρονιά για την πόλη Leeuwarden, καθώς έκλεψε τα πρωτεία από το Άμστερνταμ, έχοντας αναδειχθεί ως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ωστόσο, και το 2019 φαίνεται να συνεχίζει την ανοδική της πορεία στον τουριστικό χάρτη, καθώς διαθέτει έντονη ολλανδική γοητεία, με τα χαρακτηριστικά κανάλια, ενώ ο ταξιδιώτης μπορεί πολύ εύκολα να την εξερευνήσει με ποδήλατο.

Εξαμίλι, Αλβανία

Μέρος της αλβανικής ριβιέρας, το Εξαμίλι είναι ένα ήσυχο χωριουδάκι στο νότιο τμήμα της Αλβανίας, που έχει ταυτίσει το όνομά του με τις πάλλευκες ακρογιαλιές και τα καταγάλανα νερά. Οι χρήστες της Booking το προτείνουν για τις αξιόλογες προτάσεις φαγητού, τις υπέροχες ακτές και τους φιλικούς κατοίκους.

Γουάντι Ραμ, Ιορδανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία στη νότια Ιορδανία, που αποτέλεσε μάλιστα κινηματογραφικό σκηνικό για επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες όπως «Η Διάσωση» (The Martian) και «Προμηθέας» (Prometheus).

Το σεληνιακό τοπίο της ερήμου Γουάντι Ραμ με ους κατακόρυφους βράχους αιχμαλωτίζει το βλέμμα, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις της άμμου αποτελούν κάποιες από τις πιο σπάνιες εικόνες που μπορεί να αντικρίσει κανείς στην ζωή του. Από τις one of a kind εμπειρίες εδώ η διαμονή σε βεδουίνικη σκηνή.

Νούσα Πενίντα, Ινδονησία

Τα νησιά της Ινδονησίας αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγονται στα πιο δημοφιλή παγκοσμίως –για παράδειγμα το Μπαλί συγκεντρώνει κάθε χρόνο περίπου επτά εκατομμύρια τουριστών. Το νησάκι Νούσα Πενίντα αποτελεί μια πιο ήρεμη επιλογή, ωστόσο εξίσου εξωτική, που ξεχωρίζει για τις ονειρικές παραλίες, την πλούσια φύση και τον εντυπωσιακό βυθό του.

Σαμαρκάνδη, Ουζμπεκιστάν

Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη στο Ουζμπεκιστάν, είναι γνωστή περισσότερο για την ιστορική και πολιτιστική της σημασία, καθώς διατηρούσε κεντρική τοποθεσία στο Δρόμο του Μεταξιού, μεταξύ Δύσης και Κίνας.

Ο επισκέπτης της Σαμαρκάνδης μπορεί να θαυμάσει τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτηρίων της, καθώς και τα εντυπωσιακά μνημεία της πόλης, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η πλατεία Registan, καλυμμένη με πολύχρωμα και περίπλοκα ψηφιδωτά. Στη Ρώμη της Ανατολής, όπως είναι γνωστή, δεσπόζει το εντυπωσιακό μαυσωλείο Γκουρ Εμίρ και το αστεροσκοπείο του 15ου αιώνα.

Παλομίνο, Κολομβία

Αν και η Κολομβία δεν φημίζεται ιδιαιτέρως για τις ακρογιαλιές της, το Παλομίνο έρχεται να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, αποτελεί ιδανικό προορισμό για ηλιοθεραπεία και σέρφινγκ, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άγρια φύση του. Μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Palomino, οδηγεί τους τουρίστες της περιοχής στα ονειρικά νερά της Καραϊβικής.