Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 37. Upside Down House, Szymbark, Πολωνία

Τοποθεσία: Szymbark, Πολωνία
Ημερομηνία: Ολοκληρώθηκε το 2006
Αρχιτέκτονας: Daniel Czapiewski
Σκοπός: Ψυχαγωγία

Ένα μοναδικό σπίτι, που στέκεται στην οροφή του και οι επισκέπτες περπατούν στα ταβάνια του κατασκεύασε ο Daniel Czapiewski στο Szymbark της Πολωνίας.

Ο πολωνός επιχειρηματίας έχτισε αυτό το σπίτι ως μια καλλιτεχνική δήλωση για την κομμουνιστική εποχή και την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική κατάσταση διεθνώς.

Σχεδιασμένο σύμφωνα με το σοσιαλιστικό ύφος της δεκαετίας του 1970, το παράξενο οικοδόμημα τοποθετήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Περιφερειακής Προώθησης, στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της επαρχίας Kaszubian.

Το Upside Down House προκαλεί περίεργα συναισθήματα σε όσους το επισκέπτονται. Η είσοδος του είναι μέσα από ένα παράθυρο της στέγης και όσοι μπουν μέσα περπατούν στα ταβάνια.

Το εσωτερικό του είναι επιπλωμένο με το στυλ του σοσιαλιστικού ρεαλισμού και στους χώρους του υπάρχει μια αίθουσα τηλεόρασης, ένα έπιπλο με κρυστάλλινα αντικείμενα, μια τουαλέτα από τη δεκαετία του 1970, υπνοδωμάτιο και σαλόνι.

Η κατασκευή του σπιτιού χρειάστηκε περισσότερο χρόνο και χρήματα από ό,τι ένα κανονικό σπίτι του ίδιου μεγέθους, αφού μόνο για τα θεμέλια χρειάστηκαν περίπου 200m ³ τσιμέντο.

Πολλοί τουρίστες μετά την επίσκεψη τους παραπονιούνται για μια ήπια ζάλη, που νιώθουν μέσα στο οίκημα, αλλά δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…