Μακριά από τη βαβούρα του έντονου τουρισμού, με τη φύση να συναρπάζει και τους φιλόξενους ανθρώπους να σε κερδίζουν, βρίσκονται διάσπαρτα τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η Άνω Χώρα, ένας παραδοσιακός οικισμός εξαιρετικής ομορφιάς, κρυμμένος στους επιβλητικούς ορεινούς όγκους που είναι απολήξεις της οροσειράς των Βαρδουσίων, στην Ορεινή Ναυπακτία.
Η Άνω Χώρα Ναυπακτίας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050 μέτρων και πρόκειται για ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Ελλάδας. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά του Κόρακα, κάτω από τις τελευταίες κορυφές της Πίνδου και είναι από τα μέρη, που σε εντυπωσιάζουν από την πρώτη στιγμή, ενώ δεν χορταίνεις να περιδιαβαίνεις στα λιθόκτιστα καλντερίμια της.
Αυτές τις ημέρες, το όμορφο αυτό χωριό «ντύθηκε» στα λευκά και οι εικόνες που προσφέρει, είναι απλά, υπέροχες. Τα πέτρινα σπιτάκια της με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές, η πλακόστρωτη πλατεία της με την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που δεσπόζει σε αυτήν και τα καλντερίμια του χωριού «τυλίχτηκαν» με χιόνι, ενώ ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι η καλύτερη πινελιά στο όλο σκηνικό.
Στο κέντρο του χωριού στέκει ο θρυλικός Καρνάβαλος, το λεωφορειάκι που έκανε μέχρι το 1983 το δρομολόγιο Ναύπακτος – Άνω Χώρα – Κάτω Χώρα, και η εικόνα του στο χιονισμένο τοπίο είναι και αυτή υπέροχη.