Όσοι αρέσκονται σε ανακτορικές πολυτέλειες τύπου Βερσαλλιών θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους στην κλασική μεγαλοπρέπεια του Rome Cavalieri.

Μέλος της αλυσίδας Waldorf Astoria, το resort επιβλέπει διακριτικά το κέντρο της Αιώνιας Πόλης από ασφαλή απόσταση, προσφέροντας λάμψη, μεγαλεία και υπηρεσίες αντάξιες της φήμης του.

Η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της δεκαετίας του 1960 μπλέκεται με κολοσσιαίους χώρους και υπερπολυτέλεια, με επίκεντρο μάλιστα τη μεγάλη τέχνη και τις αντίκες.

Όπως αυτοί οι τρεις τεράστιοι πίνακες του βενετσιάνου δασκάλου Τζιανμπατίστα Τιέπολο στο λόμπι, που ανήκουν κανονικά σε μουσείο. Τέτοια πράγματα συναντάς όμως στο Cavalieri, πάνω από 1.000 αντικείμενα τέχνης, όπως τοιχογραφίες, πίνακες, ταπετσαρίες, εργόχειρα και έπιπλα εποχής.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στα 370 δωμάτια, με τα βελούδα και τα μετάξια και τα φύλλα χρυσού να κάνουν τη διαφορά σε όρους κλασικής κομψότητας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε φυσικά στις υπηρεσίες, τις οποίες απολαμβάνουν όλοι οι ένοικοι, όσοι μένουν ωστόσο στις υπέρλαμπρες σουίτες του ξενοδοχείου μπορούν να ζήσουν ατομικές περιηγήσεις στους κήπους του Βατικανού, exclusive γαστρονομικές εμπειρίες και τέτοια πράγματα.

Το τεραστίων διαστάσεων Grand Spa Club θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Ιταλίας, διαθέτοντας ακόμα και αυθεντικό τουρκικό χαμάμ.

Το στολίδι του Rome Cavalieri είναι όμως το La Pergola, το μόνο εστιατόριο της Ρώμης με τρία αστέρια Michelin! Εκεί γεύεσαι τα αδιανόητα πιάτα του σεφ Heinz Beck, στον τελευταίο όροφο με την υπέροχη θέα.

Τραπέζι δεν θα βρεις, καθώς είναι όλα κλεισμένα μήνες νωρίτερα, εκτός κι αν μένεις σε κάποια σουίτα, οπότε η θέση σου είναι εξασφαλισμένη.

Το απλό δίκλινο έχει εδώ από 315 ευρώ τη low season ως και 925 τη high season, καταλαβαίνουμε λοιπόν για τι πράγμα μιλάμε…