Ήταν το 1992 όταν στην περιοχή της Καλαμαριάς, με βασικά συστατικά την υπέρμετρη αγάπη και το μεράκι για ποιοτικές γεύσεις, δημιουργήθηκε και πρωτολειτούργησε το εστιατόριο Χάλαρο. Γράφει η Νάντια Μασσαχού Εδώ το στοίχημα ήταν το εξής: να προσφέρουν ποιότητα σε λογικές τιμές και να δημιουργήσουν μια κουζίνα κατά βάση ελληνική που δεν θα «φοβάται» τις δημιουργικές πινελιές. Να προστεθεί εδώ η προσήλωση στην πρώτη ύλη, που προέρχεται από την ελληνική γη και αναζητείται στην πιο ποιοτική της εκδοχή. Ένα από τα ιστορικότερα εστιατόρια λοιπόν, φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας, και συνεχίζει να επιδρά δυναμικά στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης μέσα από δύο καταστήματα στην Καλαμαριά. Το εστιατόριο που έγινε διάσημο για τις πρωτότυπες συνταγές με κοτόπουλο, την τελευταία δεκαετία εστιάζει σε premium κρέατα και κοπές που κάνουν το κοινό να εθίζεται. Ο σεφ του είναι πιστός στην αγνότητα της πρώτης ύλης και στηρίζει την ειλικρινή σχέση ποιότητας – τιμής. Σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητά του έχει καταφέρει να προσελκύσει ένα κοινό που τον ακολουθεί με «τυφλά μάτια». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Χάλαρο συμπεριλαμβάνεται στα αγαπημένα στέκια κάθε καλοφαγά, ενώ είναι must και για γεύματα εργασίας. Συμπληρώστε στα παραπάνω την value for money φιλοσοφία του, αλλά και το έξοχο σέρβις που δύσκολα συναντάς. Το καλοκαίρι, το ιδανικό αυτό περιβάλλον έρχεται να συμπληρώσει η μαγευτική θέα στο Θερμαϊκό και την πόλη της Θεσσαλονίκης από το ανοιχτό μπαλκόνι του εστιατορίου.
Πληροφορίες
Θεμιστοκλή Σοφούλη 71, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310423284 www.xalaro.gr