Ψάχνω κάθε χρόνο μια «δικαιολογία» για να επισκεφτώ την Costa Navarino. Με ρωτούν βλέπετε, γιατί πάω και ξαναπάω από την πρώτη μέρα που άνοιξε και πόσα καινούρια πράγματα γίνονται που πια που πρέπει να τα δω. Η απάντηση μου νομίζω είναι πάντα ίδια: Δεν την χορταίνω! Aπό την Βίκη Βαμιεδάκη Έτσι και φέτος, μόλις ξεστόμισα το «δεν την χορταίνω», κάτι γαργάλισε τον ουρανίσκο μου. Είχα ακούσει ότι τα γαστρονομικά νέα είναι πολλά, ότι υπάρχουν ηχηρές αφίξεις Ελλήνων και ξένων chefs, ότι το αγαπημένο μου «Μπαρμπούνι» άλλαξε μενού, ότι ετοιμάζεται νέο fine dining spot… Ε, πως να μην πάω! Περνώντας την μεγάλη πύλη του resort, το πρώτο χαμόγελο του φύλακα ήταν ένα γνήσιο καλωσόρισμα καλοκαιρινών διακοπών! Ένας χειμώνας μεσολάβησε από την τελευταία επίσκεψη μου στην Costa Navarino και στ’ αλήθεια το τοπίο, αυτή η τεράστια αγκαλιά που κρύβει μέσα της αυτό το υπέροχο συγκρότημα, ήταν ακόμα πιο όμορφη.
Τα μυστικά της Μεσσηνιακής γης
Οι κήποι έχουν θεριέψει, τα αναρίθμητα φυτά, τα πολύχρωμα λουλούδια με τα αρώματα τους δημιουργούν ένα σκηνικό παραδεισένιο. Η πλούσια φύση της Μεσσηνιακής γης έχει αποτελέσει την απόλυτη έμπνευση για κάθε γωνιά στην Costa Navarino, που έχει γίνει πια ένα αναπόσπαστο κομμάτι της.
Απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση
Για τη διαμονή μου επιλέγω σχεδόν πάντοτε το «The Romanos, a Luxury Collection Resort», αν και συμπαθώ ιδιαίτερα τη ζεστασιά του The Westin Resort. Η σουίτα μου δεν απείχε μακριά από το lobby, πράγμα πολύ βολικό. Ιδιωτική πισίνα και θέα θάλασσα, αφόπλιζαν και χαλάρωναν αμέσως ακόμα και τον πιο εκνευρισμένο και κουρασμένο ταξιδιώτη. Και ναι ήμουν ένας από αυτούς.
Ανεξίτηλες γευστικές μνήμες
Είχα ραντεβού με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω αλλά και μπρος από όλο αυτό το τεράστιο γαστρονομικό εγχείρημα της Costa Navarino, που δεν είναι άλλος από τον Executive Chef Δημήτρη Μελεμενή. Θυμόμουν καλά τι μου είχε πει πέρυσι, για τα σχέδια και τους στόχους του και γνωρίζοντας την αποφασιστικότητα του δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι τα είχε ξεκινήσει όλα και με το παραπάνω!
Γευστικές απολαύσεις δίπλα στα κρυστάλλινα νερά
Κατακαλόκαιρο λοιπόν και η παραλία του resort ήταν μια αληθινή όαση. Ήταν μεσημέρι και πριν κάνω μια βουτιά, είπα να σταματήσω για λίγο στο πολυαγαπημένο μου «Μπαρμπούνι», μακράν το πιο ντιζαϊνάτο εστιατόριο παραλίας στη χώρα!
Ξεχωριστές γεύσεις στο Anax Lounge
Λίγο πριν δύσει ο ήλιος, ήμουν καλεσμένη στο bar του The Romanos, το Anax Lounge για cocktails. Ω ναι… το ηλιοβασίλεμα ήταν μαγικό όπως και τα cocktails του head bartender Άγγελου Κουρτσόπουλου! Εκτός κάρτας δοκίμασα και το δικό του “Mystery of Chios”, με vodka beluga, μαστίχα Σχοίνος, limoncello, cherry bitters, σαφράν, χρυσόσκονη και μια ορχιδέα για ντεκόρ. Υπέροχο! Πολύ καλή και ξεχωριστή επιλογή είναι το Olive Oil Martini με Gin, μαστίχα, αγνό παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμόνι.
Μοναδική γαστρονομική εμπειρία
Στο Armyra restaurant, εκεί όπου τις γαστρονομικές προτάσεις υπογράφει ο Γιώργος Παπαϊωάννου, σεφ και ιδιοκτήτης του «Παπαϊωάννου» στον Πειραιά, συνεχίστηκε η βραδιά μας. Εξαιρετικές πρώτες ύλες και συνταγές, σε ένα πολύ δυνατό μενού.
Μαγικά πρωινά με τα πιο φίνα υλικά
Το επόμενο πρωί, νέες εκπλήξεις με περίμεναν στο μπουφέ του πρωινού. Σούπερ ανανεωμένο, με πολλές αλλαγές που έχουν γίνει και με άλλες να ετοιμάζονται. Οι μάγειροι είναι παντού για να ετοιμάσουν φρέσκα αβγά και ομελέτες, να κόβουν επιτόπου αλλαντικά, να φτιάχνουν απίθανα smoothies, ενώ υπάρχουν πολλά προϊόντα με λίγες θερμίδες για όσους κάνουν διατροφή.
Αναζωογόνηση, ευεξία και αυθεντική πολυτέλεια
Λίγη χαλάρωση στην πισίνα, με ένα φρέσκο χυμό, ήταν ό,τι έπρεπε για να προετοιμαστώ για το Anazoe Spa, όπου έζησα την εμπειρία του Melisseus, με μέλι και κερήθρα.
Δροσερά cocktails στα χρώματα του δειλινού
Αργά το απόγευμα, βρέθηκα στην υπέροχη βεράντα του Westin και στο bar 1827 με τους υπερμεγέθεις καναπέδες,, όπου απόλαυσα τα πολύ καλά cocktails του.
Εκλεκτά πιάτα για μοναδικά δείπνα
Είχε πια βραδιάσει για τα καλά και το δείπνο μας περίμενε στο αγαπημένο “Flame”. Βραδιά για κρέας, και ξεκίνημα με beef carpaccio, από λεπτές φέτες βοδινού από φάρμα της Αρκαδίας “χώμα ελιάς”, φλοίδες από αρσενικό Νάξου, ρόκα και μαγιονέζα αρωματισμένη με λάδι λευκής τρούφας. Συνέχεια με γλυκάδια μόσχου με πουρέ αχλαδιού, ποσέ αχλάδι, τσιπς τσορίθο και ζεστή βινεγκρέτ με ξύδι. Κορύφωση με ζουμερή και τέλεια ψημένη καρδιά σπαλομπριζόλας, που θα την θυμάμαι για καιρό.