Φθινόπωρο και οι περισσότεροι επιλέγουν να αποδράσουν με το αυτοκίνητο στη φύση που είναι ντυμένη» με τα υπέροχα χρώματα της εποχής. Τα χωριά έχουν την τιμητική τους, με τους ταξιδιώτες να τα επιλέγουν για λίγες στιγμές χαλάρωσης και πραγματικής ηρεμίας.

Μάλιστα, τα ταξίδια με αυτοκίνητο, έχουν το πλεονέκτημα πως ευχαριστιέσαι τη διαδρομή και μπορείς να ανακαλύψεις καλύτερα τις ομορφιές της χώρας μας. Ωστόσο, μπορεί να φαίνεται απλό το να ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, όμως, υπάρχουν κάποιες «παγίδες» που μπορεί να κάνουν το ταξίδι, ζόρικο. Παρακάτω σας έχουμε πέντε tips για ένα ξεκούραστο και χωρίς εμπόδια ταξίδι με αυτοκίνητο.

Η σωστή φόρτωση των αποσκευών

Για ένα ασφαλές ταξίδι δεν αρκεί να φοράνε όλοι οι επιβάτες -και εκείνοι των πίσω καθισμάτων που συχνά το αγνοούν- τις ζώνες ασφαλείας. Θα πρέπει και οι αποσκευές να είναι σωστά τοποθετημένες για να μην επηρεάζουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην οδήγηση. Τα βαριά αντικείμενα τοποθετούνται στο κάτω τμήμα του χώρου αποσκευών, με όσο γίνεται μοιρασμένο βάρος δεξιά-αριστερά και να ακουμπούν στα πίσω καθίσματα.

Ξεκούραστοι πριν το ταξίδι

Αυτό δεν χρειάζεστε να σας το πούμε, όλοι γνωρίζουν πως πριν το ταξίδι με αυτοκίνητο, ειδικά ο οδηγός θα πρέπει να είναι ξεκούραστος και να έχει κοιμηθεί καλά. Ωστόσο, κάποια χρήσιμα tips για το ταξίδι είναι πως ποτέ δεν ξεκινάτε νηστικοί, αλλά ούτε και με βαρύ στομάχι, που μπορεί να σας προκαλέσει υπνηλία. Προτίμησε σνακ που θα σας δώσουν ενέργεια.

Χάπια για τη ναυτία

Ναι, μπορεί να μην σας έχει τύχει να ζαλίζεστε με το αυτοκίνητο, αλλά ποτέ δεν ξέρετε. Ειδικά, αν έχετε να διανύσετε μια διαδρομή με πολλές στροφές. Οπότε, καλό είναι να έχετε μαζί σας χάπια για τη ναυτία. Επίσης, αν ταξιδεύετε με παιδιά, έχετε μαζί σας και μια σακούλα για παν ενδεχόμενο και μην τους δίνετε χυμούς που μπορεί να εντείνουν τα συμπτώματα ναυτίας.

Όσο πιο νωρίς, τόσο το καλύτερο

Θα θυμάστε ως παιδιά που όταν είχαμε να ταξιδέψουμε οικογενειακώς με αυτοκίνητο, μας ξυπνούσαν από τα άγρια χαράματα για να ξεκινήσουμε. Και μπορεί τότε να ήμασταν μέσα στη γκρίνια, αλλά κάτι παραπάνω ήξεραν οι σοφοί μπαμπάδες. Κι αυτό διότι, ξεκινώντας από πολύ νωρίς, γλιτώνετε την κίνηση, φτάνετε νωρίς στον προορισμό σας, ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έχετε τον χρόνο να κάνετε πολλές μικρές στάσεις για να ξεπιαστείτε και κυρίως να ξεκουραστεί ο οδηγός, ειδικά αν είναι πολύωρη η διαδρομή.

Να έχετε μαζί και δεύτερα κλειδιά

Και σε ποιον δεν έχει συμβεί, έστω και μια φορά να βρεθεί κλειδωμένος έξω από το αυτοκίνητο και να ψάχνει τρόπους για να το ανοίξει ή να ψάχνει για κλειδαρά. Για να μη βρεθείτε σε αυτή τη θέση, να έχετε πάντα κοντά σας και δεύτερα κλειδιά του αυτοκινήτου.