Νιώθετε κι εσείς την ανάγκη για μια μίνι απόδραση να φορτίσετε τις μπαταρίες σας και να περάσετε λίγες ήσυχες στιγμές; Αν ναι, η απάντηση βρίσκεται παρακάτω και ακούει στο όνομα… Μεταξοχώρι!

Το πανέμορφο χωριό στον Κίσσαβο αποτελεί ένα πραγματικό ησυχαστήριο, με μια μοναδική ηρεμία και γαλήνη που θα σας γοητεύσει. Το Μεταξοχώρι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Λάρισα, μόλις περίπου μισή ώρα και σε υψόμετρο 300 μέτρων.

Μεταξοχώρι Λάρισας

Η σημερινή του ονομασία -παλαιότερα λεγόταν Ρέτσιανη ή Μελίσσι– προέρχεται από την σχέση του παραδοσιακού οικισμού με την παραγωγή μεταξιού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αποκαλούν και «χωριό των καλλιτεχνών», καθώς εδώ διατηρούν τις εξοχικές τους κατοικίες αρκετοί, επιτυχημένοι καλλιτέχνες, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι ποιητές, οι συγγραφείς και οι άνθρωποι των γραμμάτων που βρήκαν σε αυτό το μέρος το καταφύγιο τους.

Μεταξοχώρι Λάρισας

Διατηρητέα αρχοντόσπιτα που μαρτυρούν τα μεγαλεία που έζησε το χωριό κατά την εποχή της ακμής του χάρη στην εκτροφή μεταξοσκώληκα, λιθόστρωτα σοκάκια, εικόνες χαλάρωσης στην πλατεία με τον χαρακτηριστικό πλάτανο, ανανεωτικές πεζοπορίες και βόλτες στη φύση, γνωριμία με τοπικές γεύσεις και ανόθευτη σπιτική φιλοξενία στα όσα διακρίνουν όσοι επισκέπτονται ξανά και ξανά το χωριό.

Μεταξοχώρι Λάρισας

Σε κοντινή απόσταση από το Μεταξοχώρι βρίσκεται και το χωριό της Αγιάς, με πολλά και αξιόλογα βυζαντινά και θρησκευτικά μνημεία, όπως άλλωστε και όλη η περιοχή.

Μεταξοχώρι Λάρισας

Με ορμητήριο το γραφικό και ήσυχο Μεταξοχώρι μπορείτε να ανακαλύψετε τις ομορφιές του Κισσάβου, μέσω πεζοποριών ή δραστηριοτήτων.