Τα Σύβοτα, το γραφικό ψαροχώρι έχει εξελιχθεί πλέον στο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Θεσπρωτίας, και κάθε καλοκαίρι πολλοί είναι οι τουρίστες που το επιλέγουν για τις διακοπές τους. Πνιγμένα στο πράσινο, τα Σύβοτα είναι χτισμένα σε έναν μικρό, απάγκιο κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτα τέσσερα ακατοίκητα, μικροσκοπικά, καταπράσινα και πανέμορφα νησάκια: ο Άγιος Νικόλαος, το Μαύρο Όρος (ή Μούρτος), το Μεγάλο Μουρτεμένο και το Μικρό Μουρτεμένο.

Με παραλίες που διακρίνονται για τα κρυστάλλινα, διαυγή νερά του Ιονίου, περιοχές γεμάτες με πράσινο και ειδυλλιακά τοπία, δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής είναι η Μικρή και Μεγάλη Άμμος, η Μπέλα Βράκα, η Ζάβια, το Μεγάλο Στάφο και η Πλαταριά.

Ωστόσο, ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η φημισμένη παραλία Μπέλα Βράκα, η οποία βρίσκεται βασικά σε ένα από τα νησάκια απέναντι από τα Σύβοτα, στο Μεγάλο Μουρτεμένο. Η Μπέλα Βράκα συνδέεται με τη στεριά με μια στενή λωρίδα άμμου την οποία μπορείτε να διασχίσετε πολύ εύκολα, με το νερό να φτάνει περίπου στο γόνατο.

Τα Σύβοτα αποτελούν εκτός των άλλων, καλή επιλογή ως ορμητήριο για σύντομες εκδρομές στις γύρω περιοχές. Σε όχι μακρινή απόσταση βρίσκεται η Πάργα και ο ποταμός Αχέροντας.

Δείτε τις φωτογραφίες

Σύβοτα
Σύβοτα
Σύβοτα
Σύβοτα