Κάθε χρόνο το europeanbestdestinations.com δημοσιεύει τη λίστα με τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη. Και φέτος, μέσα στην πρώτη 15αδα φιγουράρουν πέντε ελληνικές, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται στην Κέρκυρα.

Τυχαίο; Δε νομίζουμε. Άλλωστε, το νησί των Φαιάκων φημίζεται για τις υπέροχες κι εξωτικές παραλίες του, εκ των οποίων κάποιες δεν είναι γνωστές, αν και συναρπαστικές. Στη λίστα, λοιπόν, του europeanbestdestinations, συναντάμε στην 4η θέση το «Κανάλι της Αγάπης» στο Σιδάρι και το Πόρτο Τιμόνι στον Αφιώνα στην 5η θέση.

Παραλία Πόρτο Τιμόνι

Και ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε το Πόρτο Τιμόνι, τη διπλή παραλία στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού, η οποία έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή τα τελευταία χρόνια. Εδώ, λέγεται πως συνάντησε ο Οδυσσέας για πρώτη φορά τη Ναυσικά, όταν βρέθηκε στο «νησί των Φαιάκων».

Παραλία Πόρτο Τιμόνι

Το Πόρτο Τιμόνι είναι μια διπλή παραλία, καθώς μια στενή, καταπράσινη λωρίδα γης «κόβει» τη θάλασσα στα δύο, διαμορφώνοντας μια διακριτή χερσόνησο, την οποία αποκαλούν «Κεφάλι του Μούργη», επειδή το σχήμα της θυμίζει κεφάλι σκύλου. Στην περιοχή θα εντοπίσετε και αρκετά σπήλαια.

Παραλία Πόρτο Τιμόνι

Η παραλία ανήκει στην επικράτεια του χωριού Αφιώνας και απέχει 37 χιλιόμετρα από την Κέρκυρα. Η πρόσβαση σε αυτή γίνεται είτε μέσω θαλάσσης, με καραβάκια που εκτελούν δρομολόγια από τη μεγάλη παραλία του Αγίου Γεωργίου των Πάγων, είτε με τα πόδια. Συγκεκριμένα, αφήνετε το αυτοκίνητό σας στον Αφιώνα και περπατάτε μέχρι την παραλία, ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από το χωριό και καταλήγει σε αυτήν. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά.