Η Σκιάθος φημίζεται για τις παραλίες της, κάποιες εκ των οποίων συγκαταλέγονται στις καλύτερες της Ελλάδας, όπως τα Λαλάρια και οι Κουκουναριές. Εμείς, θα μιλήσουμε για τη δεύτερη, τις Κουκουναριές που θα τις ερωτευτείτε με την…. πρώτη βουτιά!

Η παραλία πήρε το όνομά της από τα πεύκα που υπάρχουν σε αφθονία στην περιοχή και σχηματίζουν ένα φυσικό όριο με τη λίμνη Στροφυλιά. Την αποκαλούν και Χρυσή Άμμο, από την υπέροχη αντίθεση που κάνει το χρυσαφένιο χρώμα της άμμου με το γαλάζιο του Αιγαίου.

Οι ειδυλλιακές Κουκουναριές βρίσκονται στο ομώνυμο χωριό της Σκιάθου, το οποίο εντοπίζεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Η παραλία είναι οργανωμένη, ενώ προσφέρεται για μια πληθώρα δραστηριοτήτων και θαλάσσιων σπορ.

Ωστόσο, τους επισκέπτες – πέρα από τη χρυσαφένια άμμο και τα κρυστάλλινα νερά – περιμένει και άλλη μία μεγάλη έκπληξη και δεν είναι άλλη από τη λιμνοθάλασσα Στροφυλιά που βρίσκεται στο πίσω μέρος του δάσους. Πρόκειται για έναν υδροβιότοπο που έχει ανακηρυχθεί σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής, έχοντας ενταχθεί και στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Κουκουναριές Σκιάθος
Κουκουναριές Σκιάθος
Κουκουναριές Σκιάθος
Κουκουναριές Σκιάθος