Στη Σαντορίνη υπάρχει ένα μέρος απόκοσμο, που μοιάζει σαν σεληνιακό, με τη γκρίζα άμμο από την ηφαιστειακή τέφρα και τα επιβλητικά λευκοκίτρινα ψηλά βράχια. Είναι η Βλυχάδα, η εξωπραγματική παραλία της Σαντορίνης που δεν θα μπορούσες να φανταστείς ότι βρίσκεται στο μαγευτικό πάλλευκο νησί των Κυκλάδων.

Η σεληνική παραλία βρίσκεται στα νότια του νησιού, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά και κοντά στον Περίβολο. Η Βλυχάδα είναι τεράστια σε μήκος και εκεί ένα τμήμα της είναι οργανωμένο, με ομπρέλες, ξαπλώστρες κι ένα beach bar, ενώ όσο προχωράτε ο κόσμος είναι πιο αραιός και επικρατεί μία ηρεμία, αν δεν θέλετε την πολυκοσμία. Το πιο απομακρυσμένο τμήμα της, το επιλέγουν κυρίως οι γυμνιστές.

Η ακτή καλύπτεται από σκούρα άμμο και μικρά ηφαιστειακά μαύρα βότσαλα, ενώ τα νερά της είναι βαθιά, ζεστά και πεντακάθαρα. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», το οποίο χτίστηκε το 1945 και έπαυσε τη λειτουργία του το 1981, ενώ σήμερα προσφέρεται για ξεναγήσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Βλυχάδα
Βλυχάδα
Βλυχάδα