Η Σαμοθράκη είναι από τα ωραιότερα νησιά στην Ελλάδα, με ατμόσφαιρα αινιγματική, σχεδόν ατμοσφαιρική. Κι εξερευνώντας την θα ανακαλύψεις απίστευτα μέρη. Ένα από αυτά είναι και οι Βάθρες, το μέρος που θα το ερωτευτείς από την πρώτη ματιά.

Ένα φυσικό σκηνικό που σίγουρα εντυπωσιάζει με την απαράμιλλης αισθητικής φυσική ομορφιά. Η πιο φημισμένη όλων είναι η βάθρα του Φονιά, στο πιο διάσημο φαράγγι της Σαμοθράκης. Μισή ώρα πεζοπορίας και μετά φτάνει κανείς σε αυτόν τον παραδεισένιο τόπο. Ένας μεγάλος και εντυπωσιακός καταρράκτης που καταλήγει σε μια ποταμίσια πισίνα με κρυστάλλινα νερά.

Σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από τα Θέρμα, εντοπίζεται και η Γριά Βάθρα, από τις, επίσης, αρκετά φημισμένες βάθρες της Σαμοθράκης. Φωλιασμένη στην «αγκαλιά» ενός υπέροχου τοπίου με φτέρες και πλατάνια, αποτελείται, ουσιαστικά, από μια αλληλουχία δέκα συνεχόμενων καταρρακτών και βαθρών.

Για τις πρώτες δύο βάθρες η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη, ενώ για την τρίτη πρέπει να βουτήξει στα νερά της δεύτερης και για τις υπόλοιπες να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση η οποία θα τον βοηθήσει αρκετά να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της διαδρομής.

Όσοι έχουν επισκεφτεί αρκετές φορές το νησί, εκτός από αυτές τις δύο πιο φημισμένες βάθρες, επιλέγουν και εκείνες στον Παράδεισο και το Βάτο, η πρόσβαση στις οποίες γίνεται με καραβάκι.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Βάθρες
Βάθρες
Βάθρες
Βάθρες