Στην Κεφαλονιά βρίσκεται μία από τις πιο απόκοσμες παραλίες της χώρες και σίγουρα από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Ο λόγος για την παραλία Ξι, για την οποία πέρα από την απόκοσμη ομορφιά της, γίνεται πολύς λόγος και για το ιδιαίτερο χρώμα της αμμουδιάς της, αφού άλλοτε μοιάζει με πορτοκαλί, άλλοτε με κόκκινο ή καφέ. Σε κάθε περίπτωση, είναι εντυπωσιακό, δημιουργώντας ένα μοναδικό φυσικό τοπίο.

Η παραλία Ξι βρίσκεται σε απόσταση μόλις 8 χλμ. από το Ληξούρι, ενώ το όνομά της το πήρε από τον όρμο που όταν τον βλέπεις από ψηλά, μοιάζει με το γράμμα του ελληνικού αλφάβητου. Όμως, πέρα από τα χρώματα και την απόκοσμη ομορφιά της, την Ξι θα την λατρέψετε και για το γεγονός ότι εδώ μπορείτε να απολαύσετε ένα φυσικό σπα, και μάλιστα εντελώς δωρεάν, χάρη στην αργιλώδη λάσπη του εδάφους. Όσοι την έχουν επισκεφτεί, υποκύπτουν πάντα σε μία αργιλοθεραπεία, γνωστή εδώ και χιλιετίες ως μέθοδος ευεξίας και ομορφιάς.

Η παραλία Ξι είναι οργανωμένη με ρηχά νερά και για τον λόγο αυτό, αποτελεί ιδανική επιλογή και για οικογένειες με παιδιά που μπορούν να χαρούν το κολύμπι. Επίσης, εδώ έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα από τα πιο μαγευτικά και απόκοσμα ηλιοβασιλέματα.

Δείτε τις φωτογραφίες: