Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει και πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνουν για τον ιδανικό προορισμό για ένα mini καλοκαιρινό break. Και μπορεί λόγω εποχής τα νησιά και γενικότερα τα παραθαλάσσια μέρη να έχουν την τιμητική τους, όμως, φέτος του Αγ. Πνεύματος έχετε έναν πολύ καλό λόγο να πάρετε τα βουνά και συγκεκριμένα, να βρεθείτε στον Χελμό στα Καλάβρυτα.

Κι αυτό διότι το τετραήμερο 21 – 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Helmos Mountain Festival. Το φεστιβάλ που άλλαξε τον τρόπο διακοπών μας και αποτέλεσε από την πρώτη χρονιά τόπο συνάντησης κορυφαίων καλλιτεχνών και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, προσφέροντας και φέτος πολλούς λόγους που θα σας κάνουν να πάρετε τα βουνά καλοκαιριάτικα!

Στην πιο μαγική τοποθεσία, στις πλαγιές του μυθικού Χελμού θα έχετε την ευκαιρία να αθληθείτε, να ψυχαγωγηθείτε και όλοι μαζί να τραγουδήσετε με τους σημαντικούς καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στο φετινό Helmos Mountain Festival. Κι όλα αυτά σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, σ’ έναν τόπο σπάνιας ομορφιάς που ανήκει στο Εθνικό Πάρκο και παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco Χελμού – Βουραϊκού.

Χελμός

Ο στόχος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων να καταστεί ο Χελμός ένα βουνό για όλους, έγινε πέρυσι πραγματικότητα και απέδειξε πως φύση, αθλητισμός, δραστηριότητες αναψυχής, εκπαίδευση και μουσική αποτελούν την απόλυτη συνταγή …ευτυχίας.

Κι όπως είχε ήδη ανακοινωθεί εξαρχής, φέτος η εμπειρία θα είναι συνολικά αναβαθμισμένη καθώς η ομάδα διοργάνωσης, σχεδίασε ξεχωριστές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για κάθε ημέρα, ώστε οι επισκέπτες να αποκομίσουν την μέγιστη δυνατή απόλαυση και, παράλληλα, να έχον την απόλυτη δυνατή συνείδηση του αποτυπώματος που αφήνει η παρουσία τους στο φυσικό περιβάλλον.

Η διοργάνωση έχει ως απώτερο σκοπό την διαφύλαξη του φυσικού τοπίου του Εθνικού πάρκου και Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού – Βουραϊκού, όπου πραγματοποιείται το Helmos Mountain Festival vol.2, και θέτει ως ύψιστης σημασίας στόχο την γνωριμία των επισκεπτών με την μοναδικότητα που κρύβει ένα τόσο σπάνιας ομορφιάς φυσικό τοπίο.

Πέρα από το ίδιο το φεστιβάλ που αποτελεί πολύ καλό λόγο για να ταξιδέψετε μέχρι τον Χελμό, παρακάτω υπάρχουν κι επιπλέον λόγοι που θα σας κάνουν να ετοιμάσετε τα σακίδιά σας:

@Helmos Mountain Festival

Ανακαλύπτοντας την περιοχή μέσα από δράσεις και τη γαστρονομία

Φέτος, σας περιμένουν μία σειρά από σημαντικές δράσεις, μέσα από τις οποίες θα ανακαλύψετε τις γνωστές και άγνωστες ομορφιές του Χελμού και της γύρω περιοχής. Επίσης, θα έρθετε σε επαφή με τα τοπικά προϊόντα και γεύσεις, σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι.

Έτσι, σας περιμένουν τρεις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις όσον αφορά την γαστρονομία:
Πρώτη από αυτές είναι το κυνήγι άγριας τρούφας πέριξ των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων και η ύπαρξη περιπτέρου το οποίο θα σερβίρει κριθαρότο μανιταριών με γραβιέρα Καλαβρύτων και φρέσκια τρούφα.

Σε συνέχεια, θα υπάρχει περίπτερο του συνεταιρισμού Καλαβρύτων με δειγματισμό τοπικών προϊόντων παραγωγής και πώληση χειροποίητων σάντουιτς με βάση τα τοπικά τυριά παραγωγής.
Τέλος, στον χώρο θα βρίσκεται και ένα περίπτερο του δικτύου ποιότητας Οινοξένεια το οποίο και θα κάνει γευσιγνωσία τοπικών κρασιών με δυνατότητα αγοράς αυτών για όσους το επιθυμούν. Σε λίγους τυχερούς, θα προσφερθεί ξενάγηση σε τοπικό επισκέψιμο οινοποιείο της περιοχής (μέσα από σχετικό διαγωνισμό που θα ανακοινωθεί) με χρήση λεωφορείων της παραγωγής, το Σάββατο αλλά και την Κυριακή.

Επίσης, θα υπάρχει δράση που θα αφορά την ανακύκλωση και την περισσυλογή των σκουπιδών στον χώρο που θα διεξαχθεί το φεστιβάλ, στο τέλος κάθε ημέρας. Μάλιστα, με κάθε γεμάτη σακούλα που θα παραδίδετε, θα παίρνετε ένα δώρο που προέρχεται από upcycled υλικά, κάτι που θα κάνει ακόμα πιο «χειροπιαστή» την έννοια του συνεχιζόμενου κύκλου ζωής.

Χελμός

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Πολλές είναι και φέτος οι επιλογές για όσους και όσες θέλουν να αθληθούν. Από τους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην κορυφή της Στύγας, μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να παρακολουθήσετε όλοι, μέχρι τις πεζοπορίες, το ποδήλατο βουνού, το flying fox, το bungee trampoline, την τοξοβολία, τα fun games, τα e-bike guided tours, τα κανό & SUP στη λίμνη Τσιβλού, τα μαθήματα yoga, τα guided tours στα ύδατα της Στυγός και άλλα πολλά.

Οι συναυλίες

Και αφήσαμε για το τέλος το καλύτερο, που δεν είναι άλλο από το μουσικό κομμάτι του φεστιβάλ και τις συναυλίες με σημαντικά ονόματα της μουσικής σκηνής. Γιατί αλήθεια, σκέφτεστε καλύτερη εμπειρία από αυτή που θα είστε μέσα στην αγκαλιά της φύσης, και στον Χελμό να αντηχούν από άκρη σε άκρη οι μουσικές και οι μελωδικές φωνές καλλιτεχνών, όπως του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, του Γιάννη Χαρούλη, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, της Ιουλίας Καραπατάκη κ.α.;

@Helmos Mountain Festival

Αναλυτικά το μουσικό line up ανά ημέρα:

21 Ιουνίου
ΟΡΕΣΤΗΣ ΝΤΑΝΤΟΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ
ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ

22 Ιουνίου
NOVEL 729
L’ENTOURLOUP
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
VILLAGERS OF IOANNINA CITY

23 Ιουνίου
ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ
ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ
ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Chalet
ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ (22/6/24)
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΡΗΓΑΣ (23/6/24)

24 Ιουνίου
ΓΙΩΡΓΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ + Guests
Στην πλατεία Καλαβρύτων

21 – 24 Ιουνίου
Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, Καλάβρυτα – Χελμός

Η προπώληση συνεχίζεται!

Early Foxes 45 ευρώ – έχουν εξαντληθεί
Προπώληση 55 ευρώ – για τους ψύχραιμους!
Last Call 65 euro – για αυτούς που ζητάνε άλλο ένα τελευταίο…!