Τα Κύθηρα φημίζονται για τις πολλές και πανέμορφες παραλίες τους, τις οποίες πρέπει να έχεις ημέρες μποροστά σου για να προλάβεις να επισκεφτείς. Μία από αυτές που όσοι την έχουν δει από κοντά κι έχουν κολυμπήσει στα νερά της, συμφωνούν πως δεν λέει να φύγεις από το νησί, χωρίς να την επισκεφτείς.

Ο λόγος για το Καλαδί, η οποία αποτελεί την πιο εντυπωσιακή παραλία των Κυθήρων. Με επιβλητικό πέτρινο σκηνικό που κόβει την ανάσα και κρυστάλλινα νερά, θα σας εντυπωσιάσει από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Και μπορεί να χρειάζεται να κατεβείτε 100 σκαλοπάτια για να φτάσετε μέχρι σε αυτήν, όμως το σκηνικό που θα δείτε να απλώνεται μπροστά σας, θα σας ανταμείψει για την ταλαιπωρία σας. Το Καλαδί βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα των Κυθήρων, σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Χώρα.

Στην ουσία πρόκειται για τρεις διαδοχικές ακρογιαλιές, με τη μεσαία -εκεί όπου εντοπίζεται και ο τεράστιος, επιβλητικός βράχος- να είναι και η μεγαλύτερη, και τις άλλες δύο εκατέρωθεν να αποτελούν επιλογές για πιο απομονωμένες βουτιές.

Δείτε τις φωτογραφίες

Παραλία Καλαδί στα Κύθηρα
Παραλία Καλαδί στα Κύθηρα
Παραλία Καλαδί στα Κύθηρα