Δουλεύεις, επικοινωνείς με φίλους και γνωστούς, ακόμα και πάρτι μπορείς να κάνεις στην οθόνη.
Η πανδημία του κορονοϊού έκανε ακόμα δημοφιλέστερες τις εφαρμογές βιντεοκλήσεων, οι οποίες είναι εδώ για να μείνουν.
Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για βιντεοκλήση
Κι αν το Zoom συνεχίζει να καλπάζει, οδηγώντας την κούρσα του ανταγωνισμού στα apps βιντεοδιασκέψεων, υπάρχουν πολλά ακόμα και εξίσου δωρεάν για να δοκιμάσει κανείς.
Η δωρεάν έκδοση του Zoom επιτρέπει βιντεοκλήσεις ως και 100 ατόμων, υπάρχει ωστόσο όριο 40 λεπτών σε meetings περισσότερων από δύο ανθρώπων.
Ας δούμε τα πιο γνωστά και χρηστικά…
Skype Meet Now
Ο παλιός γνώριμος των online κλήσεων έχει ένα νέο χαρακτηριστικό (Meet Now) που επιτρέπει βιντεοδιασκέψεις ως και 50 άτομα. Και εδώ το όριο χρόνου ομιλίας είναι πολύ πιο γενναιόδωρο, στις 4 ώρες. To κατεβάζεις εδώ.
Cisco Webex
Η εταιρική εφαρμογή Webex κυκλοφορεί από τη δεκαετία του 1990. Το 2007 εξαγοράστηκε από τη Cisco, όλοι την έχουν συνδέσει όμως με τα επαγγελματικά περιβάλλοντα. Η δωρεάν ωστόσο εκδοχή της επιτρέπει βιντεοκλήσεις ως και 100 ατόμων, με χρονικό όριο τα 50 λεπτά.
Google Meet
Εδώ έχουμε έναν πολύ απλό και αποδοτικό τρόπο για να κάνεις βιντεοκλήσεις, φτάνει να έχουν όλοι έναν λογαριασμό στην Google. Η δωρεάν έκδοση επιτρέπει βιντεοδιάσκεψη 100 ατόμων, ο χρόνος ομιλίας έχει περιοριστεί ωστόσο πλέον στη μία ώρα (αρχικά ήταν 24 ώρες!).
Microsoft Teams
Άλλο ένα app που το έχουμε συνδέσει με εταιρικά περιβάλλοντα, η δωρεάν εκδοχή του είναι ωστόσο απλή και καταπληκτική. Μόνο ένα account στη Microsoft χρειάζεσαι για να το χρησιμοποιήσεις. Ως 100 άνθρωποι συμμετέχουν εδώ σε βιντεοκλήση (300 κατά την πανδημία), με τον χρόνο ομιλίας να περιορίζεται στη μία ώρα (24 ώρες μέσα στον κορονοϊό).
Google Duo
Το «αδελφάκι» του Google Meet είναι επίσης ένα υπέροχο εργαλείο βιντεοκλήσεων που προοριζόταν αρχικά για videochat δύο ανθρώπων. Πλέον όμως σηκώνει ως και 32 συμμετέχοντες και χωρίς μάλιστα χρονικό όριο κλήσης. Φτάνει να έχουν όλοι λογαριασμό στην Google. Διαθέσιμο εδώ.