Ζούμε σε μια ηλεκτρονική εποχή. Όλα γύρω μας είναι ηλεκτρονικά. Αυτό σημαίνει χιλιάδες καλώδια που αφενός γεμίζουν το χώρο, αφετέρου μας σπάνε τα νεύρα, χαλάνε την αισθητική μας και μπορούν να γίνουν θανάσιμες παγίδες εν αγνοία τους και εν αγνοία μας… Για αυτό μερικά tips για να τα βάλετε σε μια τάξη…
Πρώτα από όλα βάλτε ταμπελάκια. Ειδικά στα γραφεία που γίνεται ο χαμός ο ίδιος με τα καλώδια του υπολογιστή, της οθόνης, του πληκτρολογίου, του ποντικιού, του πρίντερ, του playstation, του μείκτη, του φορτιστή, του τηλεφώνου, του laptop, της κάμερας… φτάνει!!! Βάλτε ταμπελάκια προκειμένου να μην βγάζετε κάθε φορά τις λάθος συνδέσεις…
Δεύτερον, προσπαθήστε να τα κρύψετε για να μην παίζετε κάθε φορά κουτσό με το χάρο… Ένα χαλάκι ή ένα έπιπλο μπορεί κάπως να κρύψουν το χάος. Αν υπάρχει η ανάγκη να βρίσκεται στην άλλη άκρη του δωματίου, πάρτε το γύρω γύρω και τοποθετείστε το με τη βοήθεια των ροκών (τα ρόκα: αυτά τα άσπρα μικρά πλαστικά πραγματάκια που κρατάνε την καλωδίωση στη θέση της). Επίσης μπορείτε να τα βάψετε και στο χρώμα του τοίχου για να μην είναι μέρος της διακόσμησης…
Τρίτον, μαζέψτε τα ανά ομάδες και αφήστε ελεύθερο όσο καλώδιο χρειάζεται. Το θέαμα μέτρα καλωδίου να βρίσκονται χύμα κάτω από το γραφείο μόνο σκόνη και μπέρδεμα μαζεύουν… Επίσης προτιμήστε πολύμπριζα που έχουν προστασία υπέρτασης. Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι ευαίσθητες και η τάση στα σπίτια δεν είναι ποτέ σταθερή…
Τέταρτον, βάλτε σε κάθε θέση τα απολύτως απαραίτητα. Αν το σκάνερ το χρησιμοποιείτε μια φορά το εξάμηνο, δεν χρειάζεται να είναι πάνω στο γραφείο. Μην επιβαρύνεται μια θέση εργασίας ή έστω μια πρίζα με τον μισό ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό…
Και τέλος… ήρθε η ώρα να γίνουμε ασύρματοι… Η τεχνολογία των ασυρμάτων κερδίζει συνεχώς έδαφος αρκεί να είμαστε βέβαιοι ότι οι συσκευές μας είναι συμβατές με τεχνολογία Bluetooth ή όποια άλλη αντίστοιχη υπάρχει. Σε πρώτη φάση μια αντικατάσταση του mouse, του πληκτρολογίου, του router ακόμα και του printer είναι δυνατή!