Η Apple πάντα έδινε σημασία στις μικρές λεπτομέρειες. Είναι ένα χαρακτηριστικό που συντρόφευε την Apple από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της μιας και αυτό ήταν και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Steve Jobs.

Οι μικρές πινελιές και η λεπτομερής αισθητική είναι αυτά τα 2 στοιχεία που δίνουν στο κάθε iPhone τον χαρακτήρα του. Προκαλεί λοιπόν εντύπωση το γεγονός πως η Apple για πρώτη φορά φαίνεται να παρέκαμψε κάποιες λεπτομέρειες στο iPhone 5S.

Αρχικά έχουμε την οπίσθια περιοχή της συσκευής και συγκεκριμένα στην θέση της κάμερας και του φλας. Το iPhone 5 είχε μικρά ασημένια δαχτυλίδια γύρω από την κάμερα και το φλας. Αυτά πλέον λείπουν από όλα τα μοντέλα του iPhone 5S. Τα δαχτυλίδια αυτά δεν είναι φυσικά απαραίτητα αλλά προσθέτανε μια μικρή λεπτομέρεια στον συνολικό σχεδιασμό. Μας κάνει επίσης να αναρωτηθούμε αν η έλλειψη τους θα βελτιώσει ή θα κάνει χειρότερη την είσοδο σκόνης στον φακό του iPhone. Ίσως η έλλειψη τους να σημαίνει πως με αυτό τον τρόπο η Apple προστατεύει την κάμερα καλύτερα;

Αν δούμε τώρα την θέση του dock και του headphone jack στο προηγούμενο μοντέλο η Apple έκανε ταίριασμα του αλουμινένιου χρώματος και ήταν άριστα ταυτισμένο με τις βίδες, τον lightning connector και το headphone jack. Στην περίπτωση του Space Gray iPhone 5s δεν συναντάμε όμως κάτι τέτοιο. Όλες οι βίδες είναι πλέον ασημένιες. Το ασημένιο μοντέλο του iPhone 5S μοιάζει ακριβώς ίδιο με το αντίστοιχο του iPhone 5 στο κάτω μέρος του αλλά αν πάτε να συγκρίνετε το Space Gray iPhone 5s τότε οι διαφορές είναι χτυπητές.

Στην περίπτωση του χρυσού μοντέλου έχουμε επίσης χρωματικό ταίριασμα. Ποιος ο λόγος λοιπόν που η Apple έκανε τόσο κόπο να βάψει στο αντίστοιχο χρώμα τις βίδες του ασημένιου/λευκού μοντέλου και του χρυσού και να αφήσει εκτός το Space Gray;Σίγουρα όλα αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες οι οποίες δεν επηρεάζουν την εργονομία και την εικόνα της συσκευής. Το περίεργο είναι όμως πως για πρώτη φορά η Apple δεν είναι το ίδιο επιμελής με όλα τα μοντέλα μιας σειράς ειδικά μιας και στο iPhone 5 είχε δοθεί προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια, φέτος γιατί όχι;

Πηγή: appleworldhellas.com