Το Facebook εξαγόρασε την ομάδα της πλατφόρμας Storylane, μίας ιστοσελίδας blog που επιτρέπει στους χρήστες να μοιραστούν τις ιδέες τους και τις ιστορίες τους.

Ο CEO του Storylane, Jonathan Gheller, δημοσίευσε στα νέα της ιστοσελίδας την είδηση της νέας αυτής εξαγοράς-συνεργασίας με το γνωστό κοινωνικό δίκτυο, διαβεβαιώνοντας πως στη συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνεται το περιεχόμενο που έχουν αναρτήσει κατά καιρούς οι χρήστες του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Gheller είπε πως «είναι μία συναρπαστική ευκαιρία. Ο σκοπός του Facebook είναι να συνδέσει τον κόσμο, πράγμα που ήταν πάντα στο κέντρο του ενδιαφέροντος και για εμάς.

Οι όμορφες ιστορίες που αποφασίσατε να μοιραστείτε μαζί μας, παραμένουν δικές σας και έχετε το δικαίωμα να τις μοιραστείτε με όποιο τρόπο θελήσετε.

Εμείς δημιουργούμε εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να μεταφέρεται το περιεχόμενο σας σε όποια υπηρεσία θελήσετε. Θα είμαι εδώ αν σας ενημερώσω για τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα εργαλεία, όμως σας διαβεβαιώνω πως το Facebook δεν εξαγόρασε κανένα από τα δεδομένα σας».

Η παραπάνω δήλωση αφήνει να εννοηθεί πως το κοινωνικό δίκτυο εξαγόρασε μόνο τεχνογνωσία που αργότερα θα χρησιμοποιήσει για να προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες και δυνατότητες στους χρήστες του χωρίς να έχει πρόθεση να εκμεταλλευτεί το ήδη υπάρχον περιεχόμενο του Storylane.

Η είδηση για την συγκεκριμένη κίνηση από μεριάς Facebook, ήρθε μόλις την επόμενη μέρα από την ανακοίνωση της νέας εμφάνισης του κοινωνικού δικτύου, για την οποία ο Mark Zuckerberg δήλωσε πως σκοπός είναι να δημιουργήσει μία «προσωπική εφημερίδα» για τον κάθε ένα χρήστη ξεχωριστά.