Οι κινηματογραφικές ταινίες γυρίζονται πλέον σε αναλογία 21:9. Το λόγο προβολής αυτόν, υιοθέτησαν και ορισμένες τηλεοράσεις που απευθύνονται σε κινηματογραφόφιλο κοινό, αν και οι περισσότεροι δέκτες εξακολουθούν να έχουν αναλογία 16:9.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα οθόνες υπολογιστή με κινηματογραφική αναλογία δεν είχαν κάνει, μέχρι σήμερα, την εμφάνισή τους.

Η πρώτη τέτοια οθόνη, κατασκευάστηκε από την LG και είναι 29 ιντσών. Διαθέτει ανάλυση 2560×1080, ιδανική για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

«Οι κινηματογραφικές αναλογίες, ποικιλία χρωματικής παλέτας και η γενική ευχρηστία της υπερ-ευρείας οθόνης, υποδεικνύει μια αφοσίωση στην καινοτομία», σημειώνει η εταιρεία.

Πέρα από την προφανή ιδανική χρήση για προβολή κινηματογραφικών ταινιών, το μέγεθος και η αναλογία της μπορεί να αξιοποιηθεί για το χωρισμό της επιφάνειας προβολής σε 4 διαφορετικές περιοχές.

Η κορεατική εταιρεία έχει εξοπλίσει την οθόνη EA93 με θύρες σύνδεσης με δύο εξωτερικές συσκευές (Dual Link-up). Ακόμη διαθέτει δύο HMDI, USB 3.0, Display Port, PC Audio In, και έξοδο ακουστικών.

Η συσκευή προβολής θα διατεθεί στην Κορέα μέσα στο μήνα, ενώ θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες και στην παγκόσμια αγορά.