Στη φετινή διοργάνωση για τα βραβεία iF Product Design Awards 2012, ανάμεσα στα προϊόντα που διακρίθηκαν, η Epson ξεχώρισε καθώς πλήθος προϊόντων της, βραβεύτηκαν. Οι κατηγορίες στις οποίες η εταιρεία έλαβε διάκριση περιλαμβάνονται αυτές των business projectors, εκτυπωτές ετικέτας, αποδείξεων, καρτών επιβίβασης για αεροπορικές εταιρείες, λιανεμπορίου και φωτογραφιών.

Τα βραβεία iF product design καθιερώθηκαν το 1953 και σήμερα εντάσσονται μεταξύ των πιο σημαντικών βραβείων για καινοτόμο σχεδιασμό προϊόντων. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνουν το σχεδιασμό, την ποιότητα, την εργασία, την επιλογή των υλικών, το βαθμό καινοτομίας, το σεβασμό του περιβάλλοντος, τη λειτουργικότητα, την εργονομία, την οπτικοποίηση της χρήσης, την ασφάλεια καθώς και την αξία και τη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας συνολικά.

Ο Robert Clark, υψηλόβαθμος στέλεχος της Epson Ευρώπης, σχολίασε: «Η κατάκτηση αυτών των βραβείων αναδεικνύει όχι μόνο την εξειδίκευση της Epson στη φωτογραφική αγορά που είναι ευρέως γνωστή, αλλά και το βάθος και τη συνοχή της σχεδιαστικής τελειότητάς μας σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων».

Τα βραβευμένα προϊόντα Epson είναι τα εξής:

LW-300/400: Πρόκειται για εκτυπωτές ετικέτας, οικιακής χρήσης με κομψό σχεδιασμό και εύκολη χρήση. Η βαρύτητα δόθηκε στο μέγεθος και το σχεδιασμό προκειμένου να χωράει το πληκτρολόγιο QWERTY σε μια πολύ μικρή συσκευή.

Σειρά εκτυπωτών οικιακής χρήσης SX: Αν και είναι μικροί σε μέγεθος (39% μικρότεροι από όλους τους προηγούμενους εκτυπωτές Epson), οι εκτυπωτές της σειράς αυτής, διατηρούν τις βασικές λειτουργίες των πολυμηχανημάτων inkjet. Ο απλός σχεδιασμός χωρίς καμπύλες ταιριάζει σε κάθε σπίτι και το γυαλιστερό του τελείωμα κάνει την εμφάνιση του ιδιαίτερα κομψή.

EB-W02/W12: Οι προβολείς αυτοί, χαμηλού κόστους είναι ειδικά σχεδιασμένοι για επαγγελματική και εκπαιδευτική χρήση. Εκτός της φωτεινότητας των 3.000 lumens, διακρίνονται για τον κομψό σχεδιασμό και την εύκολη μεταφορά και εγκατάσταση.

R3000: Πρόκειται για ένα φωτογραφικό εκτυπωτή μεγέθους A3+ με πολλά χαρακτηριστικά και εύκολα στη χρήση που ικανοποιεί τις ανάγκες πλήθους χρηστών. Διαθέτει μπροστινό τροφοδότη χαρτιού, πάνελ διαχείρισης, δοχεία μελάνης μεγάλης χωρητικότητας και ευθείες επιφάνειες. Με τον απλό και κομψό σχεδιασμό του ταιριάζει σε όλα τα περιβάλλοντα ενώ παράλληλα μακρόχρονη έχει αντοχή.

TM-L500A series: Ο εκτυπωτής αυτός καρτών επιβίβασης και ετικετών για αποσκευές, είναι ειδικά σχεδιασμένος για αεροδρόμια. Ξεχωρίζει για το μικρό του μέγεθος, την ανθεκτικότητα του και τη δυνατότητα εύκολης τοποθέτησης σε μικρούς χώρους. Η οθόνη του βρίσκεται σε σημείο με εύκολη ορατότητα ακόμα και αν ο εκτυπωτής είναι τοποθετημένες σε κάποιο ράφι. Το κάλυμμα ανοίγει με ένα άγγιγμα για εύκολη αντικατάσταση του χαρτιού.

TM-H series: Πρόκειται για εκτυπωτή αποδείξεων ειδικά για ταμεία καταστημάτων λιανικής πώλησης. Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την εξοικονόμηση χρόνου και την ευκολία στη χρήση και τη συντήρηση.