Την Δευτέρα θα απολογηθούν στον 9ο τακτικό ανακριτή και οι δέκα πρώτοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν για τα στημένα παιχνίδια.

Οι κατηγορούμενοι οι οποίοι αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας που αριθμεί χιλιάδες σελίδες και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Αμέσως μετά τις απολογίες τους ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν και πόσοι από τους κατηγορούμενους θα οδηγηθούν στη φυλακή και πόσοι θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Στη συνέχεια ο δικαστικός λειτουργός αφού μελετήσει το αποδεικτικό υλικό που έχει στη διάθεσή του θα αρχίσει- πιθανότατα και μέσα στο καλοκαίρι- να στέλνει κλήσεις προς απολογία στους άλλους 70 κατηγορούμενους για τους οποίους οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος έχουν ζητήσει να ασκηθούν σε βάρος τους ποινικές διώξεις για την ανάμειξή τους στην ίδια υπόθεση.

Σε περίπτωση που ο ανακριτής κρίνει ότι κάποιος από τους εμπλεκόμενους είναι ύποπτος φυγής έχει εκ του νόμου τη δικονομική δυνατότητα να προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψής του.