Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 είναι αυτοί στους οποίους το Πακιστάν κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο του μετάλλιο και μάλιστα ήταν χρυσό, με τον Αρσάντ Ναντίμ να θριαμβεύει στον ακοντισμό και να γνωρίζει απίστευτη αποθέωση στην επιστροφή του στην πατρίδα του.

Το «Πακιστανός Ολυμπιονίκης» μπορεί να ακουγόταν σαν ανέκδοτο κάποτε, τώρα όμως είναι πραγματικότητα και ο λόγος είναι ο Ναντίμ, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό, κάνοντας μάλιστα και Ολυμπιακό ρεκόρ!

Ο Πακιστανός έστειλε το ακόντιο στα 92,97μ. και οι συμπατριώτες του τον… έστειλαν στον 7ο ουρανό με την υποδοχή που του επιφύλαξαν. Με τον στρατό να τον προστατεύει, ο Ναντίμ έγινε αντικείμενο λατρείας μετά την προσγείωσή του και από εδώ και πέρα θα απολαύσει την επιτυχία του.

Και θα την απολαύσει παραλαμβάνοντας από τον πρόεδρο της χώρας, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, το δεύτερο πιο σημαντικό πολιτικό βραβείο του Πακιστάν, το Hilal-i-Imtiaz.

«Είμαι ευγνώμων στον παντοδύναμο Θεό. Ευχαριστώ τους γονείς μου και το πακιστανικό έθνος. Υπάρχει πολλή σκληρή δουλειά από εμένα και τον προπονητή μου Σάλμαν Μπατ πίσω από αυτό», είπε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στις δηλώσεις του.