Σε έναν αγώνα που είχε συγκλονιστική εξέλιξη, η Εθνική ομάδα πόλο δεν κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση για τους «4» στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αφού ηττήθηκε με 12-11 από τη Σερβία, η οποία πέτυχε το γκολ της νίκης στα 2 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Το παιχνίδι αναμενόταν ντέρμπι και έτσι ήταν από το ξεκίνημα, με την Ελλάδα να προηγείται τρεις φορές με γκολ των Παπανικολάου, Βλαχόπουλου, Φουντούλη και τους Σέρβους να ισοφαρίζουν ισάριθμες, με το σκορ να είναι 3-3 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Η Εθνική μας ομάδα βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ (3-4) στη δεύτερη περίοδο, αλλά ισοφάρισε με τον Κάκαρη, για να ακολουθήσει γκολ της Σερβίας, νέα ισοφάριση (5-5) από τον Παπαναστασίου και τελικά γκολ του Μάντιτς για το 6-5 των Σέρβων στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, όμως, ο Γενηδουνιάς με πέναλτι έκανε το 6-6, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να έχει διατηρήσει την ψυχραιμία της, περνώντας μπροστά με 7-6 στη συνέχεια χάρη στο γκολ του Σκουμπάκη από την περιφέρεια. Ο συγκεκριμένος ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην τρίτη περίοδο, αφού πέτυχε άλλα δύο γκολ, με την Ελλάδα να μπαίνει στην τελευταία περίοδο, έχοντας το προβάδισμα με 9-8.

Το 9-9 από τον Ράσοβιτς δεν επηρέασε την Εθνική μας ομάδα, αφού με γκολ του Γκίλλα ξαναπέρασε μπροστά με 10-9, με το παιχνίδι να είναι… ντερμπάρα και τον Βίκο να γράφει το 10-10. Και κάπου εκεί τα πράγματα άρχισαν να στραβώνουν… Ο Μάντιτς σκόραρε 2,5 λεπτά πριν το τέλος για το 11-10 των Σέρβων και την Ελλάδα να καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 11-11 με τον Βλαχόπουλο και ενώ απέμεναν μόλις 6 δευτερόλεπτα για το τέλος…

Όλοι, επομένως, πίστευαν ότι ο προημιτελικός θα πήγαινε στην παράταση, αλλά ο Γιάκσιτς με μακρινό σουτ στα 2” έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 12-11, σοκάροντας την Εθνική μας ομάδα και δίνοντας στη Σερβία την πρόκριση για τους ημιτελικούς.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-2, 2-4

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος, Παπανικολάου 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Σερβία (Ούρος Στεφάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 5, Στρ. Ράσοβιτς 2, Ραντζέλοβιτς, Τσουκ, Ντέντοβιτς, Ντράσοβιτς, Ν. Γιάκσιτς 1, Βίτσο 1, Ούμποβιτς, Π. Γιάκσιτς, Β. Ράσοβιτς 3, Μίσοβιτς.