Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αφού με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε έγινε ο μόνος στην ιστορία των κρίκων με τρία ολυμπιακά μετάλλια. Όταν προσγειώθηκε στην Αθήνα, δεν έκρυψε τη χαρά του αλλά και την… κούρασή του, καθώς ανυπομονεί για διακοπές.

Ο άρχοντας των κρίκων έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από όσους ήταν παρόντες. Στις δηλώσεις του εξέφρασε την υπερηφάνειά του, λέγοντας τα εξής:

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα, περήφανος, τρισευτυχισμένος και κουρασμένος. Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Ήταν μία τριετία που μεσολάβησαν πολλές διοργανώσεις, πολλές δυσκολίες. Μόλις προσγειώθηκα και δεν έκανα βήμα, σκέφτηκα ότι την πάτησαν οι Κινέζοι, αλλά δεν βγήκε (γέλια). Η δεύτερη σκέψη ήταν ότι εξασφάλισα το μετάλλιο. Αγχωθήκαμε λίγο μέχρι το τέλος, γιατί υπήρχε Γάλλος μέσα στην έδρα του.

Είναι η πρώτη φορά από τους τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, που υπάρχει τόσο καλό κλίμα μέσα στην ολυμπιακή αποστολή. Ο ένας στήριζε τον άλλον.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει χώρος για διακοπές. Θέλω να ξεκουραστώ. Χρειάζεται να ξεκουραστεί το μυαλό και το σώμα. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην οικογένειά μου. Η στήριξη των Ελλήνων είναι πολύτιμη και με βοηθάει, όμως είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που τα παιδιά μου καταλαβαίνουν τι κάνω».

Βρούτσης: «Το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ θα πάρει το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια»

Επί της υποδοχής του Λευτέρη Πετρούνια, όπως και της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος αποκάλυψε ότι το όνομα του Έλληνα Ολυμπιονίκη θα δοθεί στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

«Συναισθήματα χαράς, τιμής, συγκίνησης. Λευτέρη, σε ευχαριστούμε εκ μέρους του ελληνικού αθλητισμού, της ελληνικής Πολιτείας! Συμβολικά, για τη μεγάλη τιμή που μας δίνεις, τη συγκίνηση που προσφέρεις στον ελληνικό λαό, το σπίτι της γυμναστικής, που θα στεγάζεται στο ποδηλατοδρόμιο, το οποίο είναι το εμβληματικό μας κτίριο, είναι πλέον το σπίτι που θα είναι η γυμναστική σε επίπεδο επικράτειας. Από τον Δεκέμβριο που ολοκληρώνεται, παρουσία του πρωθυπουργού θα γίνει η ονοματοδοσία και θα έχει το όνομά σου, “Λευτέρης Πετρούνιας”. Σε ευχαριστούμε από την καρδιά μας!», ήταν τα λόγια του.