Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Κατερίνα Στεφανίδη που σήμερα, Τετάρτη 7/8, θα διεκδικήσει ένα ακόμα μετάλλιο για τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η 34χρονη χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο είναι έτοιμη για το δικό της άλμα στο επί κοντώ γυναικών που θα πραγματοποιηθεί τελικά 19:15, αντί για τις 20:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, λόγω του αριθμού ρεκόρ (19) των αθλητριών που θα συμμετέχουν.

Η Κατερίνα Στεφανίδη τελικά θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στον τελικό του επί κοντώ, καθώς η αθλήτρια Αριάδνη Αδαμοπούλου, αν και είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον τελικό, τέθηκε νοκ-άουτ με θλάση β’ βαθμού από τον προκριματικό.

Το ξέσπασμα της Στεφανίδη: Απαράδεκτο να είναι 20 αθλήτριες στον τελικό – Φταίει η World Athetics που έθεσε λάθος τα όρια

Η Κατερίνα Στεφανίδη σε δηλώσεις της εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παρουσία της στον τελικό, αλλά τα έβαλε με την παγκόσμια ομοσπονδία για την 20άδα του τελικού.

«Σε αντίθεση με χθες, είχε ζέστη, ήταν λίγο κουραστικό. Πήγαν καλά τα πράγματα, Επειδή δεν έχω κάνει αρκετούς αγώνες, ξεκίνησα λίγο πιο χαμηλά για να βρω ρυθμό. Πέρασαν 20 κοπέλες στον τελικό, οπότε δεν ήταν και τόσο δύσκολο», επεσήμανε η ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Για τον τελικό των 20 αθλητριών, όμως, τα έβαλε με την παγκόσμια ομοσπονδία λέγοντας: «Είναι ανήκουστο, απαράδεκτο να περνούν 20 στον τελικό. Φταίει η world athletics που έβαλε τα ύψη λάθος για αγώνες το πρωί. Στον τελικό θα πρέπει να μπούμε πιο νωρίς, θα είμαστε 20 κοπέλες στην ουρά για να κάνουμε ζέσταμα, πιθανό να προλάβουμε να κάνουμε μόνο 2 δοκιμαστικά. Είναι απαράδεκτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες να γίνεται τέτοιο λάθος και να μπαίνουν 20 σε τελικό. Ελπίζω να είμαι καλά στον τελικό. Είμαι αρκετά καλά, όμως δεν έχω αγωνιστεί και φοβάμαι ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει κάποια μικρά λάθη».

Επίσης σήμερα, που είναι 12η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών θα δώσει τον δικό της αγώνα με αντίπαλο τη Σερβία (16:35) για μία θέση στην τετράδα του τουρνουά.

Στις 12:00 αναμένεται να διεξαχθούν οι αγώνες στα 53κ ελευθέρας γυναικών με τη Μαρία Πρεβολαράκη να αντιμετωπίζει στο 5ο ματς της σειράς τη Γερμανίδα Ανίκα Βέντλε, ενώ στις 12:50 στο Β’ γκρουπ του ακοντισμού γυναικών μπαίνει στη… μάχη και η Ελίνα Τζένγκο.

Τέλος, στην ιστιοπλοΐα ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης συνεχίζει τον δικό του αγώνα στη Μασσαλία με την 4η μέρα στο formula kite.

Το σημερινό πρόγραμμα των ελλήνων αθλητών

Πάλη – Σαμπ ντε Μαρς Αρένα – ΕΡΤ3 14:00
12:00 πρώτος γύρος 53κ ελευθέρας γυναικών – ΜΑΡΙΑ ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ – ΑΝΙΚΑ ΒΕΝΤΛΕ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Στίβος – Σταντ ντε Φρανς – ΕΡΤ2 08:30, 19:30
12:50 προκριματικά Β’ γκρουπ ακοντισμού γυναικών – ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ
19:15 ΤΕΛΙΚΟΣ επί κοντώ γυναικών – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Υδατοσφαίριση – Λα Ντεφένς Αρένα – ΕΡΤ2 16:30
16:35 προημιτελικά ανδρών – ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ

Ιστιοπλοΐα – Μαρίνα της Μασσαλίας – ΕΡΤ1 14:10
Τέταρτη μέρα φόρμουλα κάιτ – ΚΑΜΕΡΟΝ ΜΑΡΑΜΕΝΙΔΗΣ