Η νίκη επί της γηπεδούχου Γαλλίας με 11-4, πρώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ήταν αρκετή στην Εθνική ομάδα πόλο γυναικών για να πάρει την πρόκριση για τους προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία (6/8, 15:00).

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-0, στη συνέχεια όμως μάλλον χαλάρωσε λίγο και οι Γαλλίδες βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν σερί 3-0 και να περάσουν μπροστά με 3-2. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου μέτρησε 11 λεπτά χωρίς να πετύχει γκολ, η Ξενάκη όμως σκόραρε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου για το 3-3.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ως εκείνο το σημείο, στη συνέχεια όμως μετατράπηκε σε περίπατο για την Ελλάδα που μετέτρεψε το 3-3 σε 6-3 και από εκεί και πέρα έκανε ό,τι ήθελε στο τελευταίο οκτάλεπτο, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 5-0, επικρατώντας τελικά με 11-4.

Έτσι, η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών πήρε την πρόκριση για τους προημιτελικούς και την Τρίτη (6/8) θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία με στόχο το εισιτήριο για την 4άδα.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-1, 1-3, 0-5

Γαλλία (Τεό Λοράντος): Ράικρο, Αντρές, Ερτό, Μπουλούκμπατσι, Γκιγέ, Χέρτζκα 1, Νταγέν, Μπατί, Βερνού 2, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Ντολ, Μαρτινό Περέ.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.