Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού πλησιάζουν και ο Λιονέλ Μέσι δεν θα είναι εκεί για να αγωνιστεί με την ομάδα της Αργεντινής, ανακοινώνοντας την απόφασή του, την οποία πήρε αναλογιζόμενος την ηλικία του και το γεγονός ότι θα συμμετάσχει στο Κόπα Αμέρικα.

Ο 36χρονος άσος της Ίντερ Μαϊάμι προετοιμάζεται με την εθνική Αργεντινής για το Κόπα Αμέρικα που αρχίζει στις 20 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 14 Ιουλίου, γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, όπως είπε, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας μιλήσει με τον προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας, Χαβιέρ Μασεράνο.

«Μίλησα με τον Μασεράνο και η αλήθεια είναι ότι και οι δύο καταλάβαμε την κατάσταση. Είναι δύσκολο να σκεφτώ τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτή τη στιγμή γιατί είμαστε στο Κόπα Αμέρικα. Θα ήταν δύο-τρεις συνεχόμενοι μήνες που δεν θα ήμουν με την Ίντερ Μαϊάμι και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο δεν είμαι σε ηλικία για να είμαι σε όλα τα τουρνουά», είπε αρχικά ο Μέσι και συνέχισε.

«Πρέπει να επιλέξω προσεκτικά και θα ήταν υπερβολικό να παίξω δύο συνεχόμενα τουρνουά. Ήμουν πολύ τυχερός που έπαιξα στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς τους κέρδισα μαζί με τον Μασεράνο. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ολυμπιακοί Αγώνες, U20, αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσω ποτέ».