Το Παρίσι προετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα αρχίσουν στις 26 Ιουλίου και ο γαλλικός Τύπος αναφέρει τα φαγητά που απαγορεύθηκαν για τους αθλητές, εξηγώντας και τους λόγους που έγινε αυτό.

Οι Γάλλοι θέλουν να εντυπωσιάσουν με την οργάνωσή τους και ήδη καμαρώνουν για το εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού, το οποίο με τραπεζαρία 213 μέτρων θεωρείται το μεγαλύτερο του κόσμου. Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο το να είναι ευρύχωρο αλλά και το να προσφέρει νόστιμο φαγητό και γι’ αυτό τον λόγο έχουν επιστρατευθεί τρεις σεφ, οι οποίοι θα αναλάβουν να τρελάνουν τους αθλητές και τους επισκέπτες με τις δημιουργίες τους.

Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνει και ο γαλλικός Τύπος, το μενού μπορεί να εκπλήξει αρκετούς αφού υπάρχουν κάποια πιάτα που έχουν απαγορευθεί. Όπως, για παράδειγμα, οι τηγανητές πατάτες, όχι όμως επειδή μπορεί να θεωρηθούν όχι και τόσο υγιεινό φαγητό για τους αθλητές αλλά επειδή υπάρχει… κίνδυνος πυρκαγιάς στο Ολυμπιακό Χωριό αν χρησιμοποιείται η φριτέζα για να σερβίρει 45.000 γεύματα ημερησίως.

Από εκεί και πέρα, αντί για το κλασικό μοσχαρίσιο bourguignon οι αθλητές θα δοκιμάσουν μια… χορτοφαγική εκδοχή του πιάτου ενώ έχει απαγορευθεί και το φουά γκρα επειδή υπάρχουν, λένε, ανησυχίες για την ευημερία των χηνών. Κάποτε δεν θα υπήρχε καν τέτοιο θέμα, τώρα, όπως φαίνεται, υπάρχει.

Οι Γάλλοι έχουν ξεκαθαρίσει, επίσης, ότι απαγορεύεται το αβοκάντο επειδή η παραγωγή και η εισαγωγή του θα έχει αντίκτυπο, όχι θετικό προφανώς, στο περιβάλλον και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα γίνει ούτε μεταφορά φαγητού με αεροπλάνα. Ότι είναι να φάνε οι αθλητές θα προέρχεται από περιοχές κοντά στο Παρίσι.

Τέλος, οι διοργανωτές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προσφέρονται πιάτα μιας χρήσης όπως και πλαστικά μαχαιροπίρουνα και ο λόγος είναι και εδώ το περιβάλλον και το πώς θα προστατευθεί όσο είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.