Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Παρίσι, πλησιάζουν και οι διοργανωτές αποφάσισαν να απομείνουν δικαιοσύνη δίνοντας, σε ειδική τελετή, μετάλλια σε 10 αθλητές και αθλήτριες που τα είχαν χάσει από αντιπάλους που είχαν βρεθεί ντοπαρισμένοι.

Οι χιλιάδες αθλητές που θα πάρουν μέρος στους Αγώνες θα επιδιώξουν, όπως είναι λογικό, να διακριθούν, να κατακτήσουν μετάλλια, να κάνουν υπερήφανες τις χώρες του. Υπάρχουν όμως και δέκα αθλητές και αθλήτριες που… είναι σίγουροι ότι θα πάρουν μετάλλια, αφού παλαιότερα τα είχαν χάσει επειδή οι αντίπαλοί τους είχαν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ.

Οι Γάλλοι, επομένως, αποφάσισαν να διορθώσουν αυτή την αδικία και σε εκδήλωση που θα γίνει στο Champions Park θα απονείμουν τα μετάλλια που αφαιρέθηκαν από τους ντοπαρισμένους σε αυτούς που θα έπρεπε εξαρχής να τα κατακτήσουν αλλά τους είχε στερηθεί αυτή η χαρά επειδή οι αντίπαλοι «έκλεψαν».

Από αυτούς τους δέκα αθλητές και αθλήτριες ξεχωρίζει η περίπτωση της Λασίντα Ντέμους που είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. εμπόδια στο Λονδίνο το 2012 χάνοντας το χρυσό από τη Ρωσίδα Ναταλία Άντιουκ που βρέθηκε στη συνέχεια θετική σε απαγορευμένες ουσίες ενώ οι υπόλοιποι που θα δικαιωθούν φέτος είναι οι ακόλουθοι…

Έρικ Κίναρντ (ΗΠΑ), Ντέρεκ Ντρούιν (Καναδάς), Ζουζάνα Χεϊνόβα (Τσεχία), Μπέβερλι ΜακΝτόναλντ, Καλίσε Σπένσερ, Τσέλσι Χάμοντ-Ρος (Τζαμάικα), Ταρέκ Γέχια Φουάντ Αμπντζελαζίμ (Αίγυπτος), Σανγκ Γκουέν Γιον (Κορέα), Αμπέντα Αρεγκάουι (Αιθιοπία).