Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν ήταν ένας παίκτης πεισματάρης που δεν μπορούσε ποτέ δεν δεχτεί την ήττα, δίχως να έχει παλέψει με όλες του τις δυνάμεις. Η ομάδα των Η.Π.Α κρατούσαν από το 29ο δευτερόλεπτο το προβάδισμα που είχαν πάρει με το γκολ του Ντέμπσεϊ, με νύχια και με δόντια, αντιστεκόμενοι στην αφόρητη πίεση της Γκάνας, στο Νατάλ. Ο Αντρέ Αγιού ισοφάρισε στο 82ο λεπτό, ωστόσο ο Μπρουκς που είχε περάσει αλλαγή στην έναρξη του β’ μέρους, είχε τον τελευταίο λόγο και χάρισε με κεφαλιά στο 86ο λεπτό τη νίκη στην ομάδα του Κλίνσμαν.

Το ματς
Η ομάδα των Η.Π.Α κατάφερε να αιφνιδιάσει με ένα γκολ στο 29ο δευτερόλεπτο , μετά από έναν αστραπιαίο συνδυασμό των Μπίσλεϊ, Τζόουνς και Ντέμπσεϊ, με τον τελευταίο να αποφεύγει με έξοχη ντρίπλα τον Μπόι και με διαγώνιο σουτ ν’ ανοίγει το σκορ. Οι Αμερικάνοι απείλησαν άλλες δύο φορές στο πρώτο 20λεπτο με τον Άλντιτορ, μία με κεφαλιά που δεν την έπιασε όπως θα ήθελε και μια με σουτ από καλή θέση που κόντραρε, αλλά στο 23’ ο παίκτης της Σάντερλαντ αποχώρησε τραυματίας. Κάπου εκεί άρχισε και η αφόρητη πίεση της Γκάνας που ειδικά μετά το 30’, άρχισε να βρίσκει πολλούς διαδρόμους από τα άκρα. Ωστόσο ο εκνευρισμός στην τελική προσπάθεια με χαρακτηριστικότερη στιγμή το σουτ που δοκιμάζει ο Τζόρνταν Αγιού, ενώ είναι μόνος του μέσα από το σημείο του πέναλτι, που ήταν άψυχο, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, ο Κλίνσμαν βάζει τον Μπρουκς αντί του Μπίσλερ, μια αλλαγή που έμελλε να κρίνει το ματς. Η Γκάνα άρχισε να πιέζει όλο και πιο ασφυκτικά με κλασσική ευκαιρία του Γκιάν στο 56’ και νέα κεφαλιά του ίδιου που θα διώξει σε κόρνερ ο Χάουαρντ. Με την είσοδο και του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, η Γκάνα έγινε ακόμα πιο ορμητική, με την ομάδα των Η.Π.Α να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα. Μάλιστα στο 77’ ο Γερμανός, υποχρεώθηκε σε άλλη μια αναγκαστική αλλαγή με τον Μπεντόγια να βγαίνει εκτός και να τον αντικαθιστά ο Ζούσι. Η πίεση των Γκανέζων καρποφόρησε τελικά στο 82ο λεπτό, με τον Αντρέ Αγιού, να παίρνει έξοχη πάσα με το τακούνι από τον Γκιάν και να πλασάρει τον Χάουαρντ για το 1-1.

Ωστόσο, οι Αμερικανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με κεφαλιά του Μπρουκς, μετά από κόρνερ πήραν ξανά το προβάδισμα και επικράτησαν με 2-1, στο 86ο λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντέμπσεϊ έγινε ο πρώτος Αμερικανός, που σκοράρει σε τρία Μουντιάλ.

Οι συνθέσεις

Γκάνα (Ακβάσι Απια): Κουαρασέι, Ασαμόα, Μπόι, Μενσά, Οπάρε, Μουντάρι, Ραμπιού (71’ Εσιέν), Ατσού (78’ Αντομα), Τζ. Αγιού (59’ Κ. Π. Μπόατενγκ), Α. Αγιού, Γκιάν

Στον πάγκο έμειναν: Νταουντά, Ανταμς, Ινκουμ, Ακουα, Μπαντού, Σουμαϊλα, Βαρίς, Βακασό, Χάρισον

Η.Π.Α (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Τζόνσον, Κάμερον, Μπίσλερ (46΄Μπρουκς), Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Μπεντόγια (77’ λ.τ. Ζούσι), Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Αλντιντορ ( 23’ λ.τ Γιόχανσον), Ντέμπσεϊ

Στον πάγκο έμειναν: Ριμάντο, Γκούζαν, Γέλντιν, Ο. Γκονζάλες, Τσάντλερ, Ντίσκερουντ, Ντέιβις, Γκριν, Βοντολόφσκι

Πηγή: sport-fm.gr