Στην τελική της ευθεία βρίσκεται η μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα, με το ποσό της να δίνει μια σημαντική «ανάσα» στον Παναθηναϊκό, την ώρα που οι οικονομικές υποχρεώσεις τρέχουν. Τα χρήματα από τη μετακίνηση του 23χρονου γκολκίπερ στην ομάδα της Λισαβόνας θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για να κλείσουν κάποιες «τρύπες», αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετά.

Για τον λόγο αυτό, οι πωλήσεις και οι απαλλαγές από «βαριά» συμβόλαιο μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Ένας από αυτούς που ακούγεται έντονα ότι θα ανοίξει την πόρτα του «τριφυλλιού» και θα αποχωρήσει, είναι ο Γιώργος Κουτρουμπής. Ο διεθνής στόπερ ψάχνεται έντονα το τελευταίο διάστημα να αποχωρήσει από την ομάδα, καθώς τον προβληματίζουν τόσο η διοικητική αστάθεια στον σύλλογο όσο και το γεγονός ότι έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα από τον Δημήτρη Κολοβέτσιο.

Ο Κουτρουμπής, που μέσα σε έναν μήνα μετατράπηκε από αρχηγός σε παγκίτη, έβαλε τον μάνατζέρ του να ψάξει τη λύση του εξωτερικού και βάσει των «πράσινων» ρεπορτάζ τα κατάφερε. Η Κροτόνε βρίσκεται σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού και έχει στην κορυφή της λίστας της τον 26χρονο Έλλγνα ποδοσφαιριστή. Η ιταλική ομάδα είχε ενδιαφερθεί και το καλοκαίρι, προσφέροντας 1,3 εκατ. ευρώ, ωστόσο τότε είχε καταλήξει σε άλλη επιλογή, όμως είναι πολύ πιθανό να επανέλθει και μάλιστα με μια αντίστοιχη προσφορά.

Παράλληλα, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο πώλησης και του Ρόμπιν Λουντ, του οποίου -ούτως ή άλλως- το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2018. Ο Φινλανδός μέσος φαίνεται ότι κέντρισε το ενδιαφέρον της Σταντάρ Λιέγης, από την παρουσία του στα προκριματικά του Europa League, με τους Βέλγους να είναι έτοιμοι να τον αποκτήσουν άμεσα και όχι όταν λήγει η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό.

Το «τριφύλλι» είναι πιθανό να επιδιώξει την επέκταση του συμβολαίου του Λουντ, προκειμένου να αποσπάσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, αυτό δεν δείχνει και τόσο εύκολο σε αυτήν τη φάση. Εάν τον «δέσει» με νέο συμβόλαιο, τότε ίσως να τον πουλήσει και με πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Διαφορετικά, δύσκολα θα εισπράξει πάνω από 400.000. Ο παίκτης είναι σε επαφή με τον μάνατζέρ του και το θέμα θα ξεκαθαρίσει προσεχώς.

Διευκολύνει η Μπόκα για Τσάβες

Την ίδια ώρα που τρέχουν όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πληρώσει στην Μπόκα Τζούνιορς το ποσό των 450.000 ευρώ για την πρώτη δόση της μεταγραφής του Αντρές Τσάβες. Κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν ήταν στην παρούσα φάση, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport, ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος (άτυπος τεχνικός διευθυντής της ομάδας), κατάφερε να εξασφαλίσει μία μικρή παράταση. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε προσωρινά οι Αργεντινοί να καταθέσουν κάποια προσφυγή στη FIFA, που θα έδενε ακόμη περισσότερο τη… θηλιά γύρω από τον ελληνικό σύλλογο.