Η «A’Bola» έριξε την πρώτη… βόμβα, με τη «Marca» να την ακολουθεί. Και οι δύο εφημερίδες συμφωνούν στο ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έπειτα από τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του για φοροδιαφυγή ύψους 14,7 εκατ. ευρώ.

Ο Πορτογάλος αστέρας φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από τον τρόπο που η ομάδα του χειρίστηκε τη συγκεκριμένη υπόθεση και ότι δεν τον υπερασπίστηκε με τον τρόπο που εκείνος θα ήθελε. Η διοίκηση της πρωταθλήτριας προσπαθεί να αλλάξει άποψη στο μεγάλο της αστέρι, αλλά ο ποδοσφαιριστής δείχνει μέχρι στιγμής αμετάπειστος. Μάλιστα, λέγεται ότι ξεκαθάρισε πως δεν πήρε την απόφασή του εν θερμώ!

Το ίδιο πηγάζει και από το περιβάλλον του Κριστιάνο, από το οποίο καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται για μια παρόρμηση της στιγμής, αλλά για μία απόφαση που έχει έρθει μετά από αρκετή σκέψη και μελέτη και η οποία βασίζεται σε σοβαρά επιχειρήματα. Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας, που ειδικεύεται στα θέματα των «μερένχες», η υπομονή του παίκτη έχει εξαντληθεί, σε σημείο που συζητάει να μην επιστρέψει καν στην Ισπανία!

Ο Πορτογάλος θεωρεί ότι έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες στην υπόθεση που τον βαραίνει και ότι σπιλώνεται το όνομα, η φήμη και η υπόληψή του. Και μπορεί η Ρεάλ να τόνισε επίσημα ότι είναι «πεπεισμένη για την αθωότητα του Ρονάλντο», εκείνος θεωρεί ότι ο σύλλογος δεν τον βοήθησε όσο έπρεπε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Πάντως, υπάρχουν και αυτοί που αναφέρουν ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν μια καλή αφορμή για τον παίκτη να αποχωρήσει από τη Μαδρίτη, με τη φημολογία που τον θέλει να συνεχίζει αλλού την καριέρα του και μάλιστα για «τρελά» λεφτά να είναι έντονη.