Άλλος ένας μήνας έμεινε μέχρι την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, όμως οι ομάδες της Super League που έχουν ως στόχο τον πρωταθλητισμό, κάνουν από τώρα την προεργασία τους. Η πιο μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στον ΠΑΟΚ, εκεί όπου ήδη ένας (ο Μαρίν Λέοβατς) έκλεισε την πόρτα και μένει εκτός ομάδας μέχρι να βρεθεί ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Καθόλου τυχαία δεν είναι η έντονη φημολογία γύρω από τον Νίκλας Χουλτ, καθώς ούτε ο Ντοριάν Λεβέκ μπορεί λογιστεί ως ένας ποδοσφαιριστής στον οποίον μπορούν να στηριχτούν οι «ασπρόμαυροι».

Για τον Κροάτη αριστερό μπακ τα πράγματα είναι δεδομένα: η αλλαγή… σκηνικού, είτε με μεταγραφή, είτε με λύση συμβολαίου. Αλλά, για τον Κάρλος Σαμπράνο δεν ισχύει το ίδιο. Ο Περουβιανός στόπερ έμεινε για ακόμη ένα ματς εκτός αποστολής του «δικεφάλου», αυτό με την Ξάνθη στα Πηγάδια, κάτι που δείχνει ότι κάτι τρέχει με την περίπτωσή του. Το χθεσινό του τροχαίο δεν φαίνεται να παίζει κάποιον ρόλο σε αυτό, καθώς λίγο αργότερα πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση.

Η τελευταία φορά που ο Σαμπράνο βρέθηκε στην αποστολή της ομάδας, παίζοντας μάλιστα και βασικός, ήταν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 5 Νοεμβρίου. Εκεί όπου αποβλήθηκε στο 35ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ενώ η Ένωση έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές από το 8’, έχοντας και το προβάδισμα με 1-0. Φαίνεται ότι ο Περουβιανός χρεώνεται την ήττα στο ΟΑΚΑ από τους «κιτρινόμαυρους», ενώ είναι δεδομένο πως εάν δεν επιστρέψει το προσεχές διάστημα εντός των πλάνων του Ραζβάν Λουτσέσκου, μάλλον θα πρέπει και εκείνος να ψάχνεται για νέα ομάδα. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι… ψίθυροι από τη Θεσσαλονίκη που του καταλογίζουν μέχρι και αδιαφορία.

Στην «ασπρόμαυρη» λίστα φέρεται να έχει μπει ήδη ένα όνομα από το εξωτερικό, αυτό του Βόιτσεκ Γκόλα της Ναϊμέγκεν. Του υψηλόσωμου Πολωνού (1,88 μ. ύψος), που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση τόσο ως στόπερ όσο και στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Αλλά, είναι σίγουρο πως δεν είναι ο μόνος.