Με δύο ελληνικές μάχες ολοκληρώνεται απόψε η 13η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League, καθώς Προμηθέας Πάτρας και ΠΑΟΚ θα περάσουν στους «16» της διοργάνωσης εάν οι Θεσσαλονικείς πανηγυρίσουν τη νίκη επί της Φρίμπουργκ, ενώ οι Αχαιοί θα είναι σχετικά αδιάφοροι κόντρα στη Νεπτούνας.

Οι Πατρινοί ξέρουν ότι εάν επικρατήσουν απόψε μπορούν να κοιτούν μέχρι και την πρωτιά του 4ου Ομίλου (19:30, ΕΡΤ2), έπειτα από τη χθεσινή ήττα της Μπολόνια στη Γαλλία από τη Στρασμπούρ και με πιθανό «διπλό» την άλλη εβδομάδα στην Ιταλία. Αλλά, θα μπλέξουν εάν ηττηθούν, καθώς ο όμιλός τους είναι ο πιο ανοικτός από τους τέσσερις.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έχει ως «όπλο» της την έδρα, καθώς έχει νικήσει στα πέντε από τα έξι παιχνίδια στην Αχαΐα, ενώ η Νεπτούνας εκτός έδρας παρουσιάζεται αδύναμη, αφού έχει μόλις δύο νίκες σε εννέα ματς. Παρόλα αυτά, η λιθουανική ομάδα διατηρεί ακόμη ελπίδες πρόκρισης, με το ρεκόρ της να είναι στο 6-6, ενώ προέρχεται από δύο σερί νίκες με Στρασμπούρ και Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Από την άλλη, ο «δικέφαλος» του Βορρά έχει θεωρητικά πολύ πιο εύκολο έργο, στην Ελβετία (21:00, Novasports2), κόντρα στην αδιάφορη και αδύναμη αντίπαλό του. Οι «ασπρόμαυροι», με το 7-5 έπειτα από 12 αγωνιστικές στο BCL κρατούν στα χέρια τους την τύχη τους.

Το «διπλό» σήμερα θα τους βάλει στην κλήρωση για την επόμενη φάση, έπειτα και από τη χθεσινή ήττα της Χολόν στη Βόννη. Πάντως, εάν… στραβοπατήσει, τότε θα μπει και η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου σε περιπέτειες, κάτι που γνωρίζουν καλά οι παίκτες του και δείχνουν αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν.