Το πρόβλημα που προέκυψε με τη βίζα του Μάγκομεντ Οζντόεφ για τον αγώνα της Πέμπτης (24/8) με τη Χαρτς στο Εδιμβούργο στα πλέι οφ του Europa Conference League δεν λύθηκε τελικά και ο Ρώσος χαφ του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ταξιδέψει στη Σκωτία, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αισθάνεται αδικημένος και τον πρόεδρο της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να παρεμβαίνει με δηλώσεις του.

Στο Ηνωμένο Βασιλείο έχουν δυσκολέψει πολύ τα πράγματα για τους Ρώσους πολίτες σε ό,τι αφορά την έκδοση βίζας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και ο δικέφαλος του βορρά δεν θα έχει, τελικά, στη διάθεσή του τον 30χρονο Ρώσο χαφ. Γεγονός που δεν μπορεί παρά να προκαλεί νεύρα στις τάξεις της ομάδας.

«Δεν αισθάνομαι ωραία, αισθάνομαι ένα αίσθημα αδικίας να μην έχουμε έναν ποδοσφαιριστή μαζί μας λόγω μη έκδοσης βίζας αλλά αυτή τη στιγμή θέλω να εστιάσω στο αυριανό παιχνίδι», ήταν τα λόγια του Λουτσέσκου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενώ θέση για το θέμα πήρε και ο πρόεδρος της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Βιάτεσλαβ Κολόσκοφ, λέγοντας τα εξής…

«Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να εξηγήσω σε κανέναν ότι αυτή δεν είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ένας σύλλογος που υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αναλαμβάνει να εξασφαλίσει τη βίζα όλων των αντιπάλων ποδοσφαιριστών. Ως εκ τούτου, ο ΠΑΟΚ έχει πλέον το δικαίωμα να προσφύγει στην UEFA και να ζητήσει τιμωρία για την Χαρτς».