Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απάντησε άμεσα στον Ανδρέα Βγενόπουλο διαψεύδοντας τα περί συμφωνίας που έκαναν οι δυο τους. Ο Τζίγγερ τόνισε πως άλλο Παναθηναϊκός και άλλο Ολυμπιακός. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ Fm 94.6.

«Άκουσα τον κύριο Βγενόπουλο με προσοχή και δεν ξεκαθάρισε πολλά πράγματα, όπως είναι το ζήτημα την ονοματοδοσίας. Το θέμα της ονοματοδοσίας είπε ότι έδωσε 43 εκατ. ευρώ για τον ΠΑΟ, ωστόσο τα έδωσε μέσω της τράπεζας MARFIN.

Δεν έχει υπογραφεί τίποτα. Θέλω να τονίσω ότι το Δ.Σ. αποδέχθηκε την αποτίμηση της ΠΑΕ στα 110 εκατ. ευρώ και είπαν ότι θα συμμετέχουν όλοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτή είναι η αποτίμηση της Delloite και είναι σύνηθες να την περνάς στο Δ.Σ. και ειδικά σε μία ομάδα που είναι πάρα πολλοί οι μέτοχοι.

«Άλλο ο Ολυμπιακός και άλλο ο Παναθηναϊκός»

Έγινε μία τοποθέτηση για τον κ. Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό. Καταρχάς άλλο ο Ολυμπιακός και άλλο ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε υποχρεώσεις προς τρίτους και τράπεζες για παράδειγμα, χρήματα τα οποία συμψηφιζόμενα δεν ξεπερνούσαν στον Παναθηναϊκό το 1-2 εκ. ευρώ. Ο Παναθηναϊκός το 2008 δεν είχε δάνεια, είχε κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις – όπως του Σπυρόπουλου – και τα καθαρά χρέη ήταν της τάξως των 2 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε τις υποχρεώσεις του κ. Κόκκαλη, ύψους 35-40 εκ. ευρώ. Αυτή είναι μία σημαντική διαφορά με τον Παναθηναϊκό, αφού εμείς δεν έχουμε χρέη. Όταν κάνουν έλεγχο οι εταιρίες, λένε εγώ δεν έχω ελέγξει τη συγκεκριμένη σύμβαση και απλώς τα λαμβάνουν ως δεδομένο αυτό που του λέμε. Η ουσία είναι ότι έχει γίνει μία αποτίμηση. Όταν γίνεται μία πράξη σε κάτι ανάλογο και αποτελεί σημείο αναφοράς. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή αποτιμάται κάποια χρήματα και κάποιος κύριος πήγε στον προηγούμενο ιδιοκτήτη χωρίς πολλές φανφάρες και κατέθεσε πρόταση.

«Δεν ισχύει αυτά που είπε περί Αγίου Πνεύματος»

Ο Ολυμπιακός έχει μία αποτίμηση, αν θεωρούμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε χαμηλότερη τιμή είναι το ένα. Άλλο είναι ότι η προηγούμενη αποτίμηση δεν έχει αλλάξει πολύ μέσα σε δύο χρόνια. Έχω δεσμευτεί προσωπικά ότι τα χρήματα δεν θα πάνε στην τσέπη μου, αυτό με απαλλάσσει από οποιοδήποτε κακόβουλο σχολιαστή, γιατί ουσιαστικά διαπραγματεύομαι για τρίτους. Δεν ήθελα να βγάλω ανακοίνωση. Είναι συνήθης πρακτική του κ. Βγενόπουλου πέντε λεπτά πριν βγάλει μία ανακοίνωση, να παίρνει τηλέφωνο. Δεν ισχύει, επίσης, αυτά που είπε περί Αγίου Πνεύματος. Καθίσαμε να μιλήσουμε, αλλά είχαμε μεγάλες διαφορές. Είναι γνωστό από τον Τύπο, ας πούμε, ότι διαφωνούσα με τον Αντωνίου. Δεν είχαμε έρθει σε συμφωνία.

«Η πλειοψηφία και η μειοψηφία πρέπει να σέβονται η μία την άλλη»

Αυτό που χαλάει την ατμόσφαιρα, είναι ότι και η πλειοψηφία και η μειοψηφία πρέπει να σέβονται η μία την άλλη. Έτσι, μπορούν να παρθούν σοβαρές αποφάσεις με μεγαλύτερο ποσοστό από το 51%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιλογή του κ. Γόντικα ψήφισαν όλοι, εκτός από ένα ή δύο άτομα. Πρέπει σε όλες τις δημοκρατίες η πλειοψηφία να σέβεται την μειοψηφία. Εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι αλλά συζητάμε μεταξύ μας, αλλά θέλουμε να βγούμε προς τα έξω και άλλα γίνονται τελικώς.

Θα έπρεπε να είναι δύναμη του Παναθηναϊκού ότι ψήφισαν τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. τον κ. Γόντικα, ενώ δίνουμε βαρύτητα ότι δύο μέλη δεν τον ψήφισαν. Δεν είναι δυνατόν η μειοψηφία να επιβάλει με άλλους τρόπους την άποψή της. Στα 30 εκ. ευρώ της ΑΜΚ ας πούμε, εγώ δίνω 18 εκ. ευρώ και ο κ. Βγενόπουλος τρία. Για αυτά τα χρήματα εγώ δεν θα πρέπει να έχω μία γνώμη;

Πολλές φορές άλλα συζητάμε και άλλα βγαίνουν προς τα έξω. Δεν μπορώ να αμφισβητήσω την ύπαρξη συμφωνίας του Αγίου Πνεύματος, γιατί δεν υπήρξε συμφωνία! Εγώ ζήτησα ότι ο κ. Αντωνίου δεν έπρεπε να μείνει από πέρσι και το είχα πει στον κ. Πατέρα. Έχω το δικαίωμα να έχω την άποψή μου για έναν άνθρωπο που εγώ εισηγήθηκα, δεν επέβαλα, να βρεθεί στην ομάδα. Θεωρούσα ότι ο Αντωνίου δεν έπρεπε να μείνει στο Παναθηναϊκό από την περσινή σεζόν. Ο λόγος είναι οι κακές επιλογές και αυτό είναι η άποψή μου για έναν άνθρωπο που λειτουργούσε ως τεχνικός διευθυντής στην ομάδα. Το γεγονός ότι δεν συμφώνησα με την πρότασή μου, επειδή πιστεύω ότι δεν έκανε την κατάλληλη δουλειά – δεν θα μου τη χρεώσετε ως λανθασμένη εισήγηση. Η δική μου άποψη είναι ότι πάντα ήθελα παίκτες αξίας και όχι αμφιβόλου αξίας.

«Είχα άλλο μπάτζετ στο μυαλό μου»

Δεν μπορούσα να προτείνω προπονητή, γιατί στηριζόμουν στον Πεσέιρο. Το ίδιο και με τους παίκτες, γιατί εγώ είχα άλλο μπάτζετ στο μυαλό μου. Το γεγονός ότι πρότεινα τον Αντωνίου δεν μπορεί να μου χρεωθεί. Εγώ ήθελα παίκτες αξίας και όχι αμφιβόλου αξίας. Δεν υπήρχε συμφωνία του Αγίου Πνεύματος. Σε μία συγκεκριμένη πρόταση που έκανα, θεσμική, θέλοντας να τελειώσει το σενάριο αγοραπωλησίας της ΠΑΕ. Πήρα την πρωτοβουλία και συναντήθηκα με τον με τον κ. Γιαννκόπουλο στο Πεντελικόν.

Εκείνη την περίοδο, για μία εβδομάδα, ξεκίνησε με δημοσίευμα της «Εξέδρας» για μπάτζετ έπρεπε να φτάνει στον… Θεό. Στη συνέχεια την επόμενη ημέρα άρχισαν τα δημοσιεύματα περί εν δυνάμει αγοραστή κτλ. Με τον κ. Γιαννακόπουλο συζητήσαμε στον Πεντελικόν προσωπικά θέματα, για διαφωνίες του παρελθόντος. Ο κ. Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε από τότε ότι δεν θέλει να γίνει πρόεδρος, προς τιμήν του. Δεν είχε μιλήσει ποτέ για τον Παναθηναϊκό μέχρι που κάποια στιγμή βγήκε από τα ρούχα του με το θέμα του Τεν Κάτε. Κράτησε την πιο σοφή στάση γενικά.

Γιατί δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα οι περίφημες επιστολές

Αυτές είναι προσωπικές επιστολές και εγώ δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Αν θέλει ο κ. Βγενόπουλος, ας το κάνει εκείνος. Το τι λένε δύο άνθρωποι, δεν χρειάζεται να το λέμε σε τρίτους. Συνήθως όταν λες κάτι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι πιο εύκολο να συμφωνήσει με τον άλλο. Όταν βγάζεις μια κατάσταση και τον κάνει κοινωνική προσφορά, έχεις πρόβλημα.

Για την συνάντηση με τους οπαδούς

Στους οπαδούς είπα ένα απλό πράγμα: Για τον α ή β λόγο έκανα μία αποτίμηση και λέω ότι σε αυτή την πρόταση η οποία έγινε συγκεκριμένη δεν υπάρχει καμία αντιπρόταση. Αντί να γίνει μία τοποθέτηση επί της ουσίας, φτάσαμε να λέμε ότι έχω χρεωθεί εγώ την ασφάλεια του Γκόντζου. Για να ξέρει ο κόσμος ο κ. Γκόντζος έχει ασφάλεια και εγώ βοήθησα απλώς για να έχει δύο αστυνομικούς στην προστασία του, όχι ιδιωτική ασφάλεια.

Για το αν μπορεί να πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησία χωρίς να γίνει έλεγχος από ορκωτούς λογιστές:
Λέω ναι υπάρχει στην αγορά, βάσει εκτιμήσεων, και εφόσον συμφωνήσουμε στη συνέχεια χρειάζεται να ελεγχτούν φορολογικές χρήσεις. Την Τετάρτη το πρωί έγινε αυτή η τοποθέτηση, ενώ το μεσημέρι είχαμε Δ.Σ. και όλη αυτή η ιστορία έγινε για ένα οικόπεδο.

Δεν μιλάμε για κάποιο κάστρο, είναι ένα προπονητικό κέντρο και τίποτα παραπάνω. Η αποτίμηση είναι κάτι διαφορετικό από τον έλεγχο. Σε αγοραπωλησίες πρώτα μπαίνεις μέσα και κάνεις έλεγχο και μετά κάνεις πρόταση; Δεν γίνονται έτσι οι αγοραπωλησίες. Θεωρούσα και θεωρώ προσχηματική την πρόταση του κ. Βγενόπουλο. Την Τρίτη το βράδυ δεν τα βρήκαμε με τον κ. Πατέρα και την Τετάρτη είχαμε το Δ.Σ., αλλά εγώ θεωρώ προσχηματικό και το θέμα που υπάρχει με την Παιανία».

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Τα 15 εκατ. ευρώ που δεν θέλουν να συμμετέχουν είναι υποχρεώσεις που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Τα 15 εκατ. ευρώ θα καλύψουν ένα κομμάτι και όχι την «τρύπα», χωρίς να ξέρω πως θα πάει η νέα χρονιά.

Για τoν λόγο που γύρισε στον Παναθηναϊκό

«Ποιος είπε ότι γύρισα; Είπα αν υπάρχει κάποιος που θέλει να λειτουργεί σαν μοναδικός ιδιοκτήτης, ας γίνει μοναδικός ιδιοκτήτης. Αυτό είπα εγώ. Υπήρχαν άνθρωποι τα δύο προηγούμενα χρόνια σαν μοναδικοί ιδιοκτήτες. Ας τελειώσει αυτό το πρόβλημα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, ότι υπάρχει ένας φερόμενος υποψήφιος αγοραστής. Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός θα γινόταν, απλώς ήταν συνδυασμένος με το γήπεδο. Απλώς δεν θα έκανα τα ίδια λάθη».