Ο Παναθηναϊκός κάνει ένα νέο ξεκίνημα έχοντας τον Εργκίν Αταμάν πλέον στον πάγκο και έχοντας κάνει 11 μεταγραφές ως τώρα, με τη Euroleague να ζητάει τη γνώμη του κόσμου για τις κινήσεις των Πράσινων, τους οποίους αποθεώνουν παράλληλα τα ισπανικά ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για τον «κοιμώμενο γίγαντα που απειλεί την Ευρώπη».

Σλούκας, Γκάι, Γκραντ, Μωραϊτης, Βιλντόζα, Μήτογλου, Μπαλτσερόφσκι, Παπαπέτρου, Λεσόρ, Ερνανγκόμεθ, Κώστας Αντετοκούνμπο… Αυτοί είναι οι 11 παίκτες που έχει αποκτήσει ως τώρα το Τριφύλλι, το οποίο δεν έχει τελειώσει ακόμη τα «χτυπήματά» του ενόψει της νέας σεζόν.

Και με αυτά τα 11, όμως, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη προκαλέσει πάρα πολλές συζητήσεις και αναλύσεις σχετικά με το τι μπορεί να πετύχει τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ένα ερώτημα που απασχολεί και τη Euroleague, όπως έδειξε και η ανάρτησή της στα social media: Μια φωτογραφία του Αταμάν, γύρω του οι 11 παίκτες που έχουν ήδη υπογράψει και μια ερώτηση προς τους απανταχού μπασκετόφιλους για το πώς κρίνουν τις μεταγραφικές κινήσεις των Πράσινων.

Την ίδια ώρα, τα ισπανικά ΜΜΕ δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους αλλά και τον… φόβο τους για τις αλλαγές στον Παναθηναϊκό. «Ο νέος μπαμπούλας της Euroleague», έγραψε χαρακτηριστικά η μαδριλένικη AS ενώ η Sport από τη Βαρκελώνη τονίζει ότι οι Πράσινοι είναι «ο κοιμώμενος γίγαντας που απειλεί τη Euroleague».

Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός είναι το Νο1 συζήτησης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ αυτή τη στιγμή και από εκεί και πέρα θα φανεί κατά τη διάρκεια της σεζόν αν είναι δικαιολογημένος ή όχι όλος αυτός ο ενθουσιασμός.