Στον πρώτο του αγώνα μετά τη δραματική ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague, με το δίποντο του Γιουλ στα 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Ολυμπιακός νίκησε με 97-77 τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι δεδομένη, αλλά κανείς δεν ήξερε σε τι ψυχολογική κατάσταση θα παρουσιάζονταν οι φιλοξενούμενοι έπειτα από αυτό που έγινε στο Κάουνας. Σίγουρα δεν θα ήταν ανεβασμένοι, το θέμα ήταν αν αυτό θα τους επηρέαζε και στον αγώνα. Και τελικά δεν συνέβη αυτό, αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο.

Σε αυτό το διάστημα, ο ΠΑΟΚ με συνεχόμενα τρίποντα κατάφερνε να μένει κοντά στο σκορ, όπως δείχνει και το 21-24 στο 10′. Από αυτούς τους 24 πόντους της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, τους 12 τους είχε βάλει ο Βεζένκοβ, ο οποίος είχε και βοήθεια από εκεί και πέρα. Και από τη στιγμή που είχε και βοήθεια, όλα έγιναν απλά για τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν τη διαφορά και τελικά, χάρη και στα τρίποντα του Σλούκα, έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +15 (41-56), κάνοντας σαφές ότι θα έφευγαν από τη Θεσσαλονίκη με τη νίκη. Μια νίκη που ήρθε μάλλον χαλαρά για τους Πειραιώτες, οι οποίοι ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση, διατηρούσαν σταθερά σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά και τελικά επικράτησαν με 97-77 και θέλουν ακόμη μία νίκη για να προκριθούν στους τελικούς.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 41-56, 61-79, 77-97