Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ έδινε την ευκαιρία στην ΑΕΚ, η οποία ήξερε το αποτέλεσμα της Λεωφόρου, να πατήσει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας δύο αγωνιστικές πριν το τέλος και να γίνει φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά τελικά έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό και παρέμεινε ισόβαθμη με τους πράσινους αλλά στη 2η θέση, χάνοντας μοναδική ευκαιρία…

Αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, ήταν ότι οι γηπεδούχοι θα έμπαιναν δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να πιέσουν από νωρίς και να φτάσουν στο γκολ. Και όντως ήταν αυτοί που πήραν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρουν να δώσουν στο παιχνίδι τον ρυθμό που ήθελαν. Αυτός ήταν χαμηλός, όπως ήθελαν βασικά οι φιλοξενούμενοι, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση.

Αυτή ήρθε στο 21′ και ήταν για τους ερυθρόλευκους με το ωραίο μονοκόμματο σουτ του Μπακαμπού στην αντεπίθεση αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν τη στιγμή τους στο 22′ με τον Λιβάι Γκαρσία στην κόντρα μετά το κλέψιμο του Άμραμπατ αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό και ο Τζολάκης μπλόκαρε. Όπως και να έχει, σε εκείνο το χρονικο σημείο ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε και στη συνέχεια ήρθε μια μεγάλη ευκαιρία και για την Ένωση.

Στο 39′, συγκεκριμένα, ο Λιβάι Γκαρσία κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη αλλά ο Ροντινέι κατάφερε να κλείσει με το σώμα του, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, άρχισε με τους παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν κάποια λάθη στην άμυνα, χωρίς όμως να μπορεί να τα εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 57′ λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ οι Πειραιώτες αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε το σουτ του Σαμασέκου και ο Μπιέλ δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά στην επαναφορά.

Λίγα λεπτά μετά η OPAP Arena… ξεσηκώθηκε για τα καλά αφού έγινε γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει τον Παναθηναϊκό, με την Ένωση να ψάχνει πλέον το γκολ που θα την έφερνε κοντά στο πρωτάθλημα και τους ερυθρόλευκους… να το πετυχαίνουν στο 69′ με τον Μπακαμπού μετά το λάθος του Μουκουντί και την κεφαλιά-πάσα του Χουάνγκ αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και ακυρώθηκε.

Το παιχνίδι, επομένως, παρέμενε στο 0-0 και ο Ματίας Αλμέιδα τα έπαιξε όλα για όλα με τις αλλαγές του καθώς η ΑΕΚ έψαχνε το γκολ που θα της έδινε τη νίκη και την 1η θέση στη βαθμολογία αλλά ο Τζολάκης στο 88′ έκανε μεγάλη επέμβαση σε δυνατό σουτ του Λιβάι Γκαρσία εντός περιοχής, με τον δικέφαλο αετό να μην εκμεταλλεύεται τελικά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού και να παραμένει ισόβαθμος μαζί του αλλά στη 2η θέση, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (81′ Ελίασον), Βίντα, Μοχαμάντι, Χατζισαφί, Γιόνσον (61′ Πινέδα), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (81′ Φερνάντες), Άμραμπατ (93′ Ζίνι), Τσούμπερ (60′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Σωκράτης, Μπα (46′ Ντόη), Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου (76′ Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89′ Βρουσάι), Μπιέλ (64′ Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76′ Ελ Αραμπί).