Ο φετινός τελικός του Champions League έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη αλλά στην UEFA φοβούνται ότι θα υπάρχει ένταση στην Τουρκία λόγω των εκλογών και φέρεται να σκέφτεται τη μεταφορά του παιχνιδιού σε άλλη χώρα.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει γίνει συνήθεια το να αλλάζει η έδρα του τελικού του Champions League είτε λόγω πανδημίας είτε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και η παράδοση είναι πιθανό να συνεχιστεί και φέτος. Μόνο που ο λόγος αυτή τη φορά θα είναι πολιτικός και συγκεκριμένα οι εκλογές της Τουρκίας.

Αυτές είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου και ο τελικός για τις 10 Ιουνίου, σχεδόν ένα μήνα μετά, αλλά στην UEFA, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Independent, φοβούνται ότι στη χώρα θα υπάρχει ένταση και ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εισβολή στο γήπεδο από διαμαρτυρόμενους, χωρίς να υποτιμάται το ενδεχόμενο έντασης γενικά στους δρόμους της πόλης.

Έτσι, καταλήγει το αγγλικό Μέσο, στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει τελικά έδρα ο τελικός και να διεξαχθεί αλλού, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν μοιάζει και τόσο εύκολο το να αλλάξουν όλα λιγότερο από δύο μήνες πριν το παιχνίδι.