Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Βόλο με μοναδικό στόχο τη νίκη και θα μπορούσε να την πάρει στο 97ο λεπτό με το πέναλτι του Σπόραρ αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε και κράτησε το 0-0, πράγμα που σημαίνει ότι οι πράσινοι πάνε στους 63 βαθμούς και η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία με νίκη επί του ΠΑΟΚ να τον πιάσει στην 1η θέση, ενώ ο Ολυμπιακός που υποδέχεται τον Άρη μπορεί να βρεθεί στο -1.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε τη μπάλα και ήταν αυτή που προσπαθούσε να κάνει το παιχνίδι της, με τους φιλοξενούμενους, από την άλλη πλευρά, να είναι σε θέση άμυνας. Θέση από την οποία θα μπορούσαν να τους βγάλουν οι γηπεδούχοι στο 9′ και να τους υποχρεώσουν να παίξουν πιο επιθετικά στη συνέχεια αλλά ο Ιωαννίδης είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ στην προσπάθειά του μετά την κάθετη πάσα που του πέρασε ο Μαντσίνι.

Έτσι, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό στην επίθεση και τον Βόλο στην άμυνα, με τους πράσινους να ανεβάζουν τον ρυθμό τους μετά το 20λεπτο και να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 23′ με το τετ α τετ του Τσέριν, στον οποίο είπε «όχι» ο Κλέιμαν, ενώ στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Χουάνκαρ να χάσει ευκαιρία μετά την προσπάθεια του Παλάσιος και τη σέντρα από δεξιά.

Ένα 10λεπτο μετά, στο 34′, ο Αργεντίνος δεν έκανε καλά την προβολή μετά το γύρισμα του Μαντσίνι και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τις δύο ομάδες να πάνε τελικά στο ημίχρονο χωρίς γκολ.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, οι γηπεδούχοι ναι μεν διατήρησαν τον έλεγχο, δεν είχαν όμως τις φάσεις που είχαν στο πρώτο μέρος. Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν δημιουργικά και ο Γιοβάνοβιτς άρχισε τις αλλαγές μετά το 60′ ψάχνοντας τη λύση. Μια λύση που θα μπορούσε να έρθει στο 76′ με το σουτ του Κλεϊνχέισλερ ή στο 79′ με αυτό του Κουρμπέλη εντός περιοχής που έφυγε άουτ.

Οι πράσινοι ήταν μονίμως στην επίθεση πλέον και πίεζαν συνεχώς για το γκολ, το οποίο πλησίασαν και στο 89′ με την άστοχη κεφαλιά του αμαρκάριστου Παλάσιος, ο οποίος τελικά… ξεσήκωσε τη Λεωφόρο στο 94′, όταν κέρδισε πέναλτι για χέρι του Λούνα. Ένα πέναλτι που ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού για τη νίκη αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε την εκτέλεση του Σπόραρ και έβαλε… ακόμη μεγαύτερη φωτιά στη μάχη του τίτλου!

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν (77′ Κουρμπέλης), Τσέριν (81′ Βέρμπιτς), Παλάσιος, Μπερνάρ, Μαντσίνι (66′ Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης (66′ Σπόραρ).

Βόλος: Κλέιμαν, Τάχατος (70′ Πιρές), Εσκοβάλ, Σιέλης, Άλχο, Τσοκάνης, Γκάγκι (85′ Μεταξάς), Κάτσε (74′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς, Λούνα.