Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μιλάει για τη δυναμική επιστροφή της Λιέτουβος, τις ισορροπίες της φετινής Ευρωλίγκα αλλά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει ως αντίπαλος στην Ελλάδα, για το Top-16!

Πριν υπογράψει το συμβόλαιό του με την Λιέτουβος Ρίτας, η πρωταθλήτρια Λιθουανίας μετρούσε 4 ήττες σε ισάριθμους αγώνες στην 1η φάση της Ευρωλίγκα και η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης έμοιαζε με ουτοπία! Η ενσωμάτωση του «Saras», όμως στο ρόστερ της ομάδας του Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς, όχι απλά μεταμόρφωσε το σύλλογο της λιθουανικής πρωτεύουσας, αλλά συνάμα τόνωσε την αυτοπεποίθηση και των υπολοίπων παικτών που ειδικότερα μετά την μεγάλη νίκη (88-87) επί της Μπαρτσελόνα, κρατούν σχεδόν στα χέρια τους την πρόκριση στην 2η φάση της διοργάνωσης.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού μίλησε για τη νέα σελίδα της καριέρας του αλλά και για την προοπτική της νέας του ομάδας στην Ευρωλίγκα…

– Πώς αντιμετωπίζεις το ενδεχόμενο να επιστρέψεις στην Ελλάδα και να μπεις στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος;
«Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι καθόλου και να σου πω την αλήθεια, δεν με νοιάζει. Ας προκριθούμε πρώτα και ό,τι ήθελε ας προκύψει… Πάντως, δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου…»

– Πως βλέπεις την εφετινή μάχη των δύο «αιωνίων»;
«Ο Παναθηναϊκός έχει τραυματισμούς αλλά βλέποντας μερικά παιχνίδια του, είναι φανερό ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα, παλεύει όλα τα παιχνίδια και εξαρτάται περισσότερο από ποτέ από τον Διαμαντίδη. Για τον Ολυμπιακό, πολλοί φίλοι από την Ελλάδα μου λένε ότι έχει βελτιωθεί και ότι ίσως φέτος να είναι και καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, εμένα πάντως, σε όσα ματς έχει τύχει να τον δω στην Ευρωλίγκα, δεν με έχει πείσει… Πιστεύω ότι και φέτος θα γίνει σκληρή μάχη και στις τρεις διοργανώσεις. Θα ήθελα πολύ να ήμουν στο γήπεδο ή να έβλεπα στην τηλεόραση την επιστροφή του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ».

– Θα δούμε φέτος ημιτελικό «αιωνίων» στο φάιναλ-φορ της Βαρκελόνης;

«Έτσι όπως είναι η εφετινή διοργάνωση, κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις… Είναι η πιο “ανοιχτή”, σε προγνωστικά, Ευρωλίγκα των τελευταίων ετών. Καμία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δεν ξεχωρίζει και ειδικότερα αν η Μπαρτσελόνα τερματίσει στην 3η θέση του ομίλου, τότε η κατάσταση θα περιπλεχτεί ακόμη περισσότερο γιατί στο Top16 θα αναγκαστεί να ζευγαρώσει με την Μακάμπι, τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό και οι αρχικές ισορροπίες θα ανατραπούν».

– Πως περνάς στην πατρίδα σου; Τι καιρό έχει εκεί;
«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει -11 βαθμούς και πολύ χιόνι! Σε γενικές γραμμές είμαι καλά και πολύ καλύτερα από την αρχή, γιατί έχω πλέον μαζί μου τη γυναίκα μου και την κορούλα μου, οπότε δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτε περισσότερο! Είναι λίγο περίεργο, βέβαια, γιατί για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια θα κάνω Χριστούγεννα μαζί με όλη την οικογένεια, αλλά αισθάνομαι πολύ όμορφα…».

Πηγή: gazzetta.gr