Το «Άνφιλντ» είναι ένα μοναδικό γήπεδο με τους οπαδούς της Λίβερπουλ να δημιουργούν πάντοτε εκπληκτική ατμόσφαιρα και πολύ περισσότερο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας τους. Το ίδιο συνέβη και το βράδυ της Τρίτης (21/2) όπου παρά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 5-2 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Champions League χειροκρότησαν τους Λούκα Μόντριτς και Καρίμ Μπενζεμά.

Τόσο ο Κροάτης μέσος όσο και ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης χάρισαν μια αξέχαστη παράσταση στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» δίνοντας στην ομάδα τους ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του θεσμού. Ο Λούκα Μόντριτς κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, την στιγμή που ο Καρίμ Μπενζεμά σημείωσε δύο γκολ για λογαριασμό του συγκροτήματος του Κάρλο Αντσελότι.

Στο 87′ ο «Καρλέτο» αποφάσισε να τους αποσύρει από το ματς κι έβαλε στις θέσεις τους Τόνι Κρόοζ και Μάρκο Ασένσιο, αντίστοιχα, με το κοινό του «Άνφιλντ» να σηκώνεται από τις θέσεις του για να χειροκροτήσει τους δύο μοναδικούς ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα στην… εποχή του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κι αυτό συνέβη σε μια βραδιά ιστορικής ταπείνωσης για την Λίβερπουλ που ποτέ άλλοτε δεν είχε δεχθεί πέντε γκολ στο γήπεδό της στο Champions League και δεν είχε δεχθεί τόσα πολλά γκολ σε ματς της διοργάνωσης από το 1996 όταν ο Άγιαξ την είχε διαλύσει με 5-1. Μάλιστα, οι οπαδοί με το τέλος του αγώνα αποδοκίμασαν τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ για την εμφάνισή τους καθώς προηγήθηκαν με 2-0.

«Θέλουμε κι αυτό το Champions League»

Μετά το ματς, ο Καρίμ Μπενζεμά, δήλωσε: «Ήταν μια σημαντική βραδιά για εμάς. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον επίτιμο πρόεδρο, Αμάνθιο. Το κάναμε με προσωπικότητα και με γκολ, θέλουμε να κατακτήσουμε και αυτό το Champions League. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι.

Ξεκινήσαμε κάπως άσχημα. Ξέραμε ότι η Λίβερπουλ μαζί με τους οπαδούς τους θα έβαζε πίεση, αλλά μετά τα πρώτα 15 λεπτά είδαμε την πραγματική Ρεάλ. Ένα γκολ μπορεί να αλλάξει ένα ολόκληρο παιχνίδι».