Στο περιθώριο του Australian Open έχει γίνει viral η θεωρία της… κατάρας του Netflix που «χτυπάει» τενίστες και τενίστριες και τους οδηγεί στον αποκλεισμό πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου. Η Μαρία Σάκκαρη είναι η τελευταία που μπήκε σε αυτή την λίστα.

Πως σχετίζεται, όμως, η πλατφόρμα με το Australian Open και τη Μαρία Σάκκαρη; Το κοινό σημείο είναι η σειρά «Break Point» που προβάλλεται μέσω του Netflix εδώ και λίγο καιρό. Ως τώρα, είναι διαθέσιμα πέντε επεισόδια (τα επόμενα θα προβληθούν αργότερα, αναμένεται ανάμεσα στο Roland-Garros και στο Wimbledon και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά πρωταγωνιστής θα είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς) και όλοι οι πρωταγωνιστές τους, με εξαίρεση τον Καναδό Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ, έχουν βγει νοκ άουτ από τη συνέχεια του πρώτου Grand Slam της σεζόν, είτε επειδή έχασαν, είτε λόγω τραυματισμού.

Στη συγκεκριμένη σειρά οι κάμερες του Netflix ακολουθούν τους τενίστες που θεωρείται πως θα διαπρέψουν μετά τα «ιερά τέρατα» του αθλήματος – τους Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς και τον Ρότζερ Φέντερερ και τη Σερίνα Γουίλιαμς που ήδη έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Πριν από την έναρξη της διοργάνωσης αποσύρθηκαν με τραυματισμό ο Νικ Κύργιος, η Άιλα Τομλιάνοβιτς και η Πάουλα Μπαντόσα. Στη διάρκεια των πρώτων τριών γύρων ηττήθηκαν οι Τέιλορ Φριτζ, Ματέο Μπερετίνι, Ονς Ζαμπέρ, Θανάσης Κοκκινάκης, Κάσπερ Ρουντ και φυσικά η Μαρία Σάκκαρη, που έχασε το απόγευμα της Παρασκευής (20/1) με 2-1 σετ από την Ζου Λιν.

«Φοβόμουν να κάνω το παιχνίδι μου»

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν μια από τις πρωταγωνίστριες σε επεισόδιο του «Break Point». Δεν κατάφερε, όμως, να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κινέζας αντιπάλου της και αποχαιρέτισε το Australian Open.

«Νομίζω ότι το επίπεδό μου δεν ήταν καθόλου καλό», είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά το ματς. «Ξεκίνησα τον αγώνα με το να είμαι πολύ αμυντική, απλά να φοβάμαι να κάνω το παιχνίδι μου. Ξέρεις, το άλλο κορίτσι, βασικά δεν είχε τίποτα να χάσει. Έπαιζε ελεύθερα. Διασκέδαζε. Έπαιζε πολύ, πολύ καλά», πρόσθεσε.

«Την έχω δει στο tour. Δεν την έχω δει ποτέ να παίζει τόσο καλά, για να είμαι ειλικρινής. Φυσικά, να κέρδισε την Τζιλ (σ.σ. Τάιχμαν) στο γύρο πριν, αλλά δεν τη θυμόμουν να κινείται τόσο καλά όσο έκανε σήμερα», κατέληξε, Η Ζου για πρώτη φορά στην καριέρα της έπαιζε στον τρίτο γύρο ενός major τουρνουά, και τώρα προχωρά και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη Βικτόρια Αζαρένκα από τη Λευκορωσία.