Τη μοναξιά της κορυφής της La Liga απολαμβάνει πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία υποδέχθηκε τη Μπαρτσελόνα στο μεγάλο ντέρμπι και τη νίκησε με 3-1, χάρη στα γκολ των Μπενζεμά και Βαλβέρδε στο πρώτο ημίχρονο και στο πέναλτι του Ροντρίγκο στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να είναι πλέον στο +3 από την αντίπαλό της, για την οποία βρήκε δίχτυα ο Φεράν Τόρες.

Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η οποία άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Μπενζεμά που ήταν εκεί που έπρεπε μετά την απόκρουση του Τερ Στέγκεν στο τετ α τετ με τον Βινίσιους, κάνοντας το 1-0 στην επαναφορά.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 25′ αλλά ο Λεβαντόφσκι, κόντρα σε ό,τι συνηθίζει, αστόχησε εξ επαφής, για να… τιμωρηθεί στο 35′, όταν είδε τον Βαλβέρδε με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής να γράφει το 2-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Μαδριλένοι ήλεγχαν την κατάσταση και δεν κινδύνευαν ιδιαίτερα, αλλά οι Καταλανοί κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 στο 83′ με τον Φεράν Τόρες από κοντά μετά το γύρισμα του Φάτι από αριστερά και το τακουνάκι του Λεβαντόφσκι, αποκτώντας ξανά ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα.

Ελπίδες που χάθηκαν οριστικά στο 91′, όταν ο Ροντρίγκο, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στο 85′, διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά την ανατροπή του από τον Γκαρθία.