Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τέλειο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα με πέντε νίκες στις πρώτες αγωνιστικές και ένας από τους πρωταγωνιστές είναι αναμφίβολα ο Αϊτόρ, ο οποίος έχει συμμετοχή σε 7 γκολ της ομάδας του, με τη διοίκηση των πράσινων να καλείται να κάνει σύντομα τις συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου ώστε να προλάβει τους «μνηστήρες».

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και πριν ένα χρόνο οι οπαδοί των πράσινων δεν μπορούν να βγάλουν ένα οριστικό συμπέρασμα για τον Ισπανό εξτρέμ: Είναι καλός, είναι παίκτης απαραίτητος για την ομάδα ή όχι; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, τελικά, την έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο προπονητής, δηλαδή, που κατάφερε να βγάλει τον καλό εαυτό του Αϊτόρ, κατάφερε να τον μετατρέψει σε καθοριστικό για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και αυτό, πλέον, το βλέπουν όλοι.

Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο 26χρονος παίκτης έκανε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του και έτσι, όπως προαναφέρθηκε, έχει συμμετοχή στα 7 από τα 9 γκολ των πράσινων. Τα 5 τα έβαλε αυτός, ενώ έχει δώσει και δύο ασίστ. Καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν, δηλαδή, δεν θα μπορούσε να κάνει. Γεγονός, φυσικά, που προκαλεί απόλυτη ικανοποίηση στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού αλλά και άγχος παράλληλα, αφού ξέρουν ότι θα προκύψει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες και ειδικά από την πατρίδα του.

Η περίπτωση της Χιχόν και η βιασύνη των πράσινων

Για την ακρίβεια, ενδιαφέρον υπήρχε ήδη και το περσινό καλοκαίρι, όταν η Χιχόν είχε προσπαθήσει να τον πείσει να επιστρέψει στην Ισπανία. Προσπάθεια που δεν έφερε αποτέλεσμα, αφού ο Αϊτόρ επέλεξε να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Και από τότε όλα πάνε από το καλό στο καλύτερο για τον ίδιο και την ομάδα… Ανεβασμένη απόδοση, κατάκτηση του κυπέλλου πέρυσι, τρομερή εκκίνηση στη νέα σεζόν, πρώτη η ομάδα με στόχο το πρωτάθλημα. Και όλα αυτά φέρουν την υπογραφή του Γιοβάνοβιτς, κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Αϊτόρ.

Θετικό, αν μη τι άλλο, αλλά δεν αρκεί. Για να ανανεώσει το συμβόλαιό του ο Ισπανός εξτρέμ, θα πρέπει και η διοίκηση να… παίξει μπάλα. Και θα πρέπει να το κάνει από νωρίς. Σύντομα δηλαδή. Το γεγονός ότι η μαδριλένικη εφημερίδα AS αποθέωσε τον παίκτη του Παναθηναϊκού σε σχετικό θέμα της, αποδεικνύει ότι οι εμφανίσεις του δεν περνάνε απαρατήρητες από τους συμπατριώτες του. Δεδομένα, επομένως, ο Αϊτόρ θα δεχθεί προτάσεις από ισπανικές ομάδες.

Πράγμα που σημαίνει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα πρέπει να βιαστεί και να προσπαθήσει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το θέμα. Οι πληροφορίες, άλλωστε, λένε ότι ο παίκτης είναι θετικός στο να ανανεώσει το συμβόλαιό του, βλέποντας την ομάδα να βελτιώνεται συνεχώς. Αν δει και τη διοίκηση να του δείχνει εμπράκτως, καλώντας τον από νωρίς για συζητήσεις, τότε η ανανέωση του συμβολαίου θα είναι πάρα πολύ πιθανή ως βέβαιη. Αν, αντιθέτως, οι πράσινοι καθυστερήσουν, τα πράγματα θα γίνουν πιο περίπλοκα…